ИСПРОБАЈТЕ РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋЕ БУХТЛЕ: Након сервирања ће нестати у трен ока

Новости онлине

08. 10. 2024. у 15:00

Бухтле су једна од наших омиљених посластица од квасног теста, не само зато што су неодољиво укусне, већ и зато што се лако спремају.

ИСПРОБАЈТЕ РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋЕ БУХТЛЕ: Након сервирања ће нестати у трен ока

Фото: Принтскрин Јутјуб/Kuhinja Valentina Mašković

Састојци:

  • 400 г брашна,
  • 140 мл млека,
  • 80 г путера (40 + 40),
  • 60 г шећера,
  • 25 г свежег квасца или један суви квасац,
  • 2 јајета,
  • кесица ванилин шећера,
  • 1 лимун (корица),
  • 1/2 кашичице соли,
  • џема или чоколадног намаза по жељи

Припрема:
Прво помешајте топло млеко са шећером и додајте квасац. Оставите квасац да се активира око 10 минута. У већу чинију додајте све суве састојке – брашно, со, шећер, лимунову корицу и ванилин шећер. Промешати па додати јаја, активирани квасац и 40 г отопљеног путера. Добро замесите глатко тесто. Затим ставите глатко и једнолично тесто у науљену чинију. Покријте га крпом и ставите у топли угао куће и сачекајте да удвостручи запремину. Када је тесто нарасло, разваљајте га на побрашњеној кухињској површини и измерите. Поделите тежину теста са 12, толико ће бити тешка свака лоптица теста. Рукама спљоштите сваку од 12 лоптица понаособ и у средину ставите по кашику фила по жељи. Савијте крајеве теста према средини и добро их притисните. Погачице ставите у плех који сте претходно подмазали путером или обложен папиром за печење, а део где се спаја тесто за лепиње ставите на дно. Оставите наслагане лепиње да се дижу 20 минута, па их премажите остатком отопљеног путера. Пеците кифлице око 30 минута на 180 степени Целзијуса, односно док не поприме златножуту боју. Кад су земичке готове, оставите да се мало охладе, па их поспите шећером у праху. Иако су најбоље за конзумацију када су топле, биће мекане и укусне када се охладе.
 

(24 sata.hr)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ТАКЕР КАРЛСОН УПОЗОРАВА АМЕРИКАНЦЕ: Сви смо веома близу смрти