ТРОУГЛИЋИ ОД ЛИСНАТОГ ТЕСТА СА НУТЕЛОМ: Споља хрскави, а изнутра испуњени финим филом
Идеалан избор за ужину, доручак или вечеру, а праве се врло једноставно.
Састојци:
- 1 велико јаје
- 1 кашика воде
- 1 лист замрзнутог лиснатог теста, одмрзнут
- 3 кашике нутеле
- 1 до 2 кашичице рендане корице поморанџе
За глазуру:
- 80 г шећера у праху
- 1/2 кашичице сока од поморанџе
- 1/8 кашичице рендане корице поморанџе
- додатна нутела, по жељи
Припрема:
За лиснато тесто са нутелом загрејте рерну на 200°. У малој чинији умутите јаје са водом. Расклопите лиснато тесто и исеците на 9 квадрата. Ставите 1 кашичицу нутеле у средину сваког, па поспите корицом поморанџе. Премажите ивице теста мешавином јајета. Преклопите 1 угао преко пуњења да бисте формирали троугао, и прстима притисните ивице како бисте их затворили.
Пребаците у неподмазан плех. Пеците док тесто не поприми златносмеђу боју, 17-20 минута. Након тога оставите да се мало охлади. У малој чинији помешајте шећер у праху, сок од поморанџе и корицу од поморанџе, па прелијте троуглиће. Ако желите, загрејте додатну нутелу и покапајте по врху.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УКОЛИКО НИСТЕ, ВРЕМЕ ЈЕ ДА ИСПРОБАТЕ ОВУ ПОСЛАСТИЦУ: Рецепт за ролнице са рогачом
27. 09. 2024. у 12:00
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)