ПРАВИ ЈЕСЕЊИ УЖИТАК: Рецепт за слатки хлеб са бундевом

Новости онлине

03. 10. 2024. у 07:00

Овај необичан рецепт је право време да покажете своју иновативност у кухињи и пробате нешто ново и укусно.

ПРАВИ ЈЕСЕЊИ УЖИТАК: Рецепт за слатки хлеб са бундевом

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 280 г брашна,
  • кашичица цимета,
  • кашичица соде бикарбоне,
  • пола кашичице прашка за пециво,
  • пола кашичице соли,
  • 1/4 кашичице млевеног ђумбира,
  • 1/4 кашичице мускатног орашчића,
  • 120 г путера,
  • 250 г шећера,
  • 220 г пиреа од бундеве,
  • 60 г павлаке,
  • 2 већа јајета,
  • кашичица екстракта ваниле

Припрема:

Помешајте брашно са содом, прашком за пециво, сољу и зачинима. Измиксајте путер са шећером у мекану, светлу смесу, па додајте једно по једно јаје. Додајте пире од бундеве, павлаку и екстракт ваниле и кратко промешајте. Затим додајте суве састојке и пажљиво их сједините дрвеном кашиком или лопатицом. Смесу сипајте у плех обложен папиром за печење и пеците око 50 минута у рерни загрејаној на 180 степени.

 

(24sata.hr)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

МВП бy Моззарт Спорт: Велики избор најбољих спортиста Србије!