ПИТА СА МЕСОМ: Залогаји који се памте у комбинацији без грешке
ПИТА с месом коју сви воле је једна од најбољих опција за ужину и вечеру. Прави се са млевеним месом и врло је гурманска.
Састојци:
- 600 г млевеног меса
- 1 паковање лиснатог теста
- 1 велики лук, исечен на коцкице
- 1 велики кромпир, нарендан (опционо)
- 34 г мешавине сувог зачина
- 1,5 г белог лука у праху или 1 чен млевеног свежег белог лука
- со
- црни бибер
- 3 јајета
- 237 мл јогурта
- 237 мл воде
- 15 г павлаке
- уље
Припрема:
У велики тигањ додајте 2-3 кашике уља и сецкани лук. Динстајте лук на средње слабој ватри док не постане мекан, провидан и тек почне да мења боју. Затим додајте млевено месо и дрвеном кашиком га разбијте на мале комаде. У месо додајте суви зачин, бибер, бели лук у праху и со по укусу. Наставите да кувате месо и лук, а када је напола скувано, нарендајте један велики кромпир. Промешајте да се сједини и наставите са кувањем. Када је месо потпуно скувано, склоните са рингле и оставите на страну.
У средњој чинији помешајте јаја, јогурт, павлаку, воду и додајте прстохват соли. Оставите на страну. Загрејте рерну на 175 °С. Одмотајте своје лиснато тесто и исеците сваки лист напола. Затим намастите дно и странице посуде за печење. Положите два листа теста на дно тепсије, а преко ставите 1/3 мешавине меса. Затим додајте још два слоја лиснатог, а затим још један слој меса. Наставите са овим процесом наношења слојева док не потрошите састојке.
Затим, оштрим ножем исеците питу на квадрате. То могу бити или велики квадрати или мањи, зависи од вас. Затим промешајте мешавину јаја и млека, а затим је полако сипајте преко пите, пазећи да течност буде равномерно распоређена. Оставите питу да одстоји 5-10 минута како би течност имала времена да се упије. Затим је пеците 35-40 минута непокривену, док не порумени. Оставите да се охлади на собној температури. Уживајте у пити с месом коју сви воле.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НИСТЕ ЈЕЛИ БОЉУ ШПАНСКУ ПИТУ ОД ОВЕ: Најбржи рецепт за доручак
23. 09. 2024. у 10:50
СЛАСНИ БУРЕК СА КРОМПИРОМ: Савршен спој хрскавих кора и сочног фила
21. 09. 2024. у 08:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)