ПИТА СА МЕСОМ: Залогаји који се памте у комбинацији без грешке

Новости онлине

02. 10. 2024. у 11:00

ПИТА с месом коју сви воле је једна од најбољих опција за ужину и вечеру. Прави се са млевеним месом и врло је гурманска.

ПИТА СА МЕСОМ: Залогаји који се памте у комбинацији без грешке

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 600 г млевеног меса
  • 1 паковање лиснатог теста
  • 1 велики лук, исечен на коцкице
  • 1 велики кромпир, нарендан (опционо)
  • 34 г мешавине сувог зачина
  • 1,5 г белог лука у праху или 1 чен млевеног свежег белог лука
  • со
  • црни бибер
  • 3 јајета
  • 237 мл јогурта
  • 237 мл воде
  • 15 г павлаке
  • уље

Припрема:

У велики тигањ додајте 2-3 кашике уља и сецкани лук. Динстајте лук на средње слабој ватри док не постане мекан, провидан и тек почне да мења боју. Затим додајте млевено месо и дрвеном кашиком га разбијте на мале комаде. У месо додајте суви зачин, бибер, бели лук у праху и со по укусу. Наставите да кувате месо и лук, а када је напола скувано, нарендајте један велики кромпир. Промешајте да се сједини и наставите са кувањем. Када је месо потпуно скувано, склоните са рингле и оставите на страну.

У средњој чинији помешајте јаја, јогурт, павлаку, воду и додајте прстохват соли. Оставите на страну. Загрејте рерну на 175 °С. Одмотајте своје лиснато тесто и исеците сваки лист напола. Затим намастите дно и странице посуде за печење. Положите два листа теста на дно тепсије, а преко ставите 1/3 мешавине меса. Затим додајте још два слоја лиснатог, а затим још један слој меса. Наставите са овим процесом наношења слојева док не потрошите састојке.

Затим, оштрим ножем исеците питу на квадрате. То могу бити или велики квадрати или мањи, зависи од вас. Затим промешајте мешавину јаја и млека, а затим је полако сипајте преко пите, пазећи да течност буде равномерно распоређена. Оставите питу да одстоји 5-10 минута како би течност имала времена да се упије. Затим је пеците 35-40 минута непокривену, док не порумени. Оставите да се охлади на собној температури. Уживајте у пити с месом коју сви воле.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК САЗНАЊА НА СУЂЕЊУ: Запослени у Рибникару нису пружили помоћ деци након што их је Коста упуцао?

ШОК САЗНАЊА НА СУЂЕЊУ: Запослени у "Рибникару" нису пружили помоћ деци након што их је Коста упуцао?

ИЗ СНИМАКА се види да су теткица, којој још не знамо име, разредна Драгана Томић и домар Раде Симић, након што је Коста пуцао, а пре доласка наставника географије Зорана Нишевића и полиције, били на вратима учионице историје у којој је било "VII/2" и нико од њих није ушао унутра и пружио помоћ деци.

30. 09. 2024. у 14:56

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

ГИНЕМ, УСТАЈЕМ, БОРИМ СЕ - ТО ЈЕ СВЕ ЖИВОТ: Андрија Милошевић је научио да мора бити ратник да би опстао у данашњем свету (ВИДЕО)