ПОГАЧИЦЕ СА БУНДЕВОМ: Савршено пециво за почетак дана

Новости онлине

25. 09. 2024. у 08:00

Припремају се једноставно, а укусом ћете сигурно бити одушевљени.

ПОГАЧИЦЕ СА БУНДЕВОМ: Савршено пециво за почетак дана

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • брашно 250 г
  • кукурузно брашно 250 г
  • прашак за пециво 1 кесица
  • јаја 2 + 1 за премазивање
  • пасирана бундева 2,5 дл
  • бундевино уље 1 кашика
  • маслац 80 г
  • со 1 кашичица
  • шећер 1 кашика
  • млеко по потреби
  • семенке бундеве по жељи

Припрема:

Огуљене комаде бундеве динстајте на лаганој ватри са мало течности док не омекшају, па уситните штапним миксером.

Помешајте просејано бело и кукурузно брашно са прашком за пециво, шећером и сољу. Утисните рукама омекшали маслац, додајте уље, јаја, пасирану бундеву и по потреби млеко.

Умесите глатко тесто које се не сме лепити за руке. Растањите га на дебљину прста. Чашом или калупом изрежите кругове и слажите на плех обложен папиром за печење.

Премажите их са умућеним јајетом и мало млека, па поспите семенкама бундеве. Пеците их на 200 степени око 15 минута.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Ево ко су потенцијални ривали Србије у баражу Лиге нација