РЕЦЕПТ ЗА СОЧНИ ХЛЕБ СА ТИКВИЦАМА: Данима остане свеж и мекан

Новости онлине

16. 08. 2024. у 08:00

Хлеб са тиквицама можете да једете сам или уз неки слатки намаз по жељи.

РЕЦЕПТ ЗА СОЧНИ ХЛЕБ СА ТИКВИЦАМА: Данима остане свеж и мекан

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 380 г вишенаменског брашна,
  • 2 кашичице цимета
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 1 кашичица соде бикарбоне
  • 1 кашичица морске соли
  • 60 г шећера
  • 125 мл уља
  • 3 велика јајета
  • 1 кашика екстракта ваниле
  • 380 г ренданих тиквица
  • 130 г сецканих ораха

Припрема:

Загрејте рерну на 160° и намажите две мање тепсије за хлеб. У великој посуди умутите брашно, цимет, прашак за пециво, соду бикарбону и со. У другој великој посуди умутите шећер, уље, јаја и ванилу. Додајте рендане тиквице и мешајте да се сједине. Помешајте састојке.

Додајте суве састојке мокрим састојцима и мешајте док се не сједине. Убаците орахе.

Поделити тесто између припремљених тепсија и додатно поспите орасима. Пеците 40 до 55 минута. Извадите из рерне, оставите да се охлади, сеците и уживајте!

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ ПУТ ПОСЛЕ 100 ГОДИНА: Вучић једини српски државник који је после краља Петра водио државу из Подриња

ПРВИ ПУТ ПОСЛЕ 100 ГОДИНА: Вучић једини српски државник који је после краља Петра водио државу из Подриња

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић преместио је своју канцеларију у Подриње и одатле пет дана водио земљу и обављао државничке послове, а први је државник који је то урадио после краља Петра Првог Карађорђевића.

10. 09. 2024. у 19:23

ПРОЦУРИО ШОЛЦОВ ПЛАН ЗА КРАЈ РАТА У УКРАЈИНИ: Русија задржава окупиране територије? Ни Путин, ни Зеленски неће бити срећни

ПРОЦУРИО ШОЛЦОВ ПЛАН ЗА КРАЈ РАТА У УКРАЈИНИ: Русија задржава окупиране територије? Ни Путин, ни Зеленски неће бити срећни

ПРЕМА италијанском листу "Ла Република", немачки канцелар Олаф Шолц припрема мировни план који подразумева руско задржавање окупираних украјинских територија.

10. 09. 2024. у 16:58

РАДИМО СЕРИЈУ О НАЈВЕЋЕМ ОЛОШУ КОЈИ ЈЕ ХОДАО СРБИЈОМ: Милош Танасковић о серији Клан, интими и одрастању (ВИДЕО)

"РАДИМО СЕРИЈУ О НАЈВЕЋЕМ ОЛОШУ КОЈИ ЈЕ ХОДАО СРБИЈОМ": Милош Танасковић о серији "Клан", интими и одрастању (ВИДЕО)

МИЛОШ Танасковић је у емисији "Бинџ" открио многе, до сада непознате, информације о серији "Клан", као и занимљивости из свог приватног живота.

10. 09. 2024. у 10:44

Коментари (0)

ОВЕ ВРЕДНЕ САВЕТЕ НЕЋЕТЕ НАЋИ НИ НА ЈЕДНОМ КУРСУ