РЕЦЕПТ ЗА СОЧНИ ХЛЕБ СА ТИКВИЦАМА: Данима остане свеж и мекан
Хлеб са тиквицама можете да једете сам или уз неки слатки намаз по жељи.
Састојци:
- 380 г вишенаменског брашна,
- 2 кашичице цимета
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1 кашичица соде бикарбоне
- 1 кашичица морске соли
- 60 г шећера
- 125 мл уља
- 3 велика јајета
- 1 кашика екстракта ваниле
- 380 г ренданих тиквица
- 130 г сецканих ораха
Припрема:
Загрејте рерну на 160° и намажите две мање тепсије за хлеб. У великој посуди умутите брашно, цимет, прашак за пециво, соду бикарбону и со. У другој великој посуди умутите шећер, уље, јаја и ванилу. Додајте рендане тиквице и мешајте да се сједине. Помешајте састојке.
Додајте суве састојке мокрим састојцима и мешајте док се не сједине. Убаците орахе.
Поделити тесто између припремљених тепсија и додатно поспите орасима. Пеците 40 до 55 минута. Извадите из рерне, оставите да се охлади, сеците и уживајте!
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ХЛЕБ ОД ОВСЕНИХ ПАХУЉИЦА И ЈОГУРТА: Лаган и здрав хлеб који се брзо спрема
30. 07. 2024. у 07:00
РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ БАГЕТ: Мекан и мирисан, лепши је од оног из пекаре
26. 07. 2024. у 18:00
ДОМАЋИ ХЛЕБ ОД ИНТЕГРАЛНОГ БРАШНА: Нема ничег лепшег од домаћег хлеба
25. 07. 2024. у 20:00
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)