ХЛЕБ СА СПАНАЋЕМ И ФЕТА СИРОМ: Одушевиће вас својом мекоћом и савршено уклопљеним укусима
Можете га јести за доручак, ужину, вечеру, када год пожелите.
Састојци:
- 40 мл уља
- 280 г спанаћа, грубо исецканог
- 2 влашца, исецкана
- 2 јајета, лагано умућена
- 95 г кефира
- 190 г брашна
- 2 кашичице прашка за пециво
- 1/2 кашичице соли
- 140 г фета сира, измрвљеног
- 2 кашике мирођије, сецкане
- 60 г исецканог моцарела сира
Припрема:
Како бисте направили овај хлеб, прво загрејте рерну на 180 степени. Тепсију обложите папиром за печење. У великом тигању загрејте 1 кашичицу уља на средње јакој температури. Додајте лук и пржите 1 минут. Додајте грубо сецкани спанаћ и пржите док скоро не усахне – 1 минут. Пребаците на тањир обложен папирним убрусом да се мало охлади. Осушите најбоље што можете.
У великој чинији умутите јаја, уље и кефир, док смеса не постане глатка. Убаците брашно, прашак за пециво, со и бибер по укусу и промешајте да се сједине. Убаците фету, моцарелу, мирођију, влашац и спанаћ. Пребаците тесто у посуду и равномерно га распоредите. Пеците 50-60 минута. Оставите да се стегне у посуди 10 минута, а затим пренесите на решетку да се потпуно охлади. Уживајте.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ХЛЕБ ОД ОВСЕНИХ ПАХУЉИЦА И ЈОГУРТА: Лаган и здрав хлеб који се брзо спрема
30. 07. 2024. у 07:00
РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ БАГЕТ: Мекан и мирисан, лепши је од оног из пекаре
26. 07. 2024. у 18:00
ДОМАЋИ ХЛЕБ ОД ИНТЕГРАЛНОГ БРАШНА: Нема ничег лепшег од домаћег хлеба
25. 07. 2024. у 20:00
КУКУРУЗНИ ХЛЕБ БЕЗ КВАСЦА И ГЛУТЕНА: Здрав и укусан, а спрема се брзо
18. 07. 2024. у 07:00
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)