ХЛЕБ СА СПАНАЋЕМ И ФЕТА СИРОМ: Одушевиће вас својом мекоћом и савршено уклопљеним укусима
Можете га јести за доручак, ужину, вечеру, када год пожелите.
Састојци:
- 40 мл уља
- 280 г спанаћа, грубо исецканог
- 2 влашца, исецкана
- 2 јајета, лагано умућена
- 95 г кефира
- 190 г брашна
- 2 кашичице прашка за пециво
- 1/2 кашичице соли
- 140 г фета сира, измрвљеног
- 2 кашике мирођије, сецкане
- 60 г исецканог моцарела сира
Припрема:
Како бисте направили овај хлеб, прво загрејте рерну на 180 степени. Тепсију обложите папиром за печење. У великом тигању загрејте 1 кашичицу уља на средње јакој температури. Додајте лук и пржите 1 минут. Додајте грубо сецкани спанаћ и пржите док скоро не усахне – 1 минут. Пребаците на тањир обложен папирним убрусом да се мало охлади. Осушите најбоље што можете.
У великој чинији умутите јаја, уље и кефир, док смеса не постане глатка. Убаците брашно, прашак за пециво, со и бибер по укусу и промешајте да се сједине. Убаците фету, моцарелу, мирођију, влашац и спанаћ. Пребаците тесто у посуду и равномерно га распоредите. Пеците 50-60 минута. Оставите да се стегне у посуди 10 минута, а затим пренесите на решетку да се потпуно охлади. Уживајте.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ХЛЕБ ОД ОВСЕНИХ ПАХУЉИЦА И ЈОГУРТА: Лаган и здрав хлеб који се брзо спрема
30. 07. 2024. у 07:00
РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ БАГЕТ: Мекан и мирисан, лепши је од оног из пекаре
26. 07. 2024. у 18:00
ДОМАЋИ ХЛЕБ ОД ИНТЕГРАЛНОГ БРАШНА: Нема ничег лепшег од домаћег хлеба
25. 07. 2024. у 20:00
КУКУРУЗНИ ХЛЕБ БЕЗ КВАСЦА И ГЛУТЕНА: Здрав и укусан, а спрема се брзо
18. 07. 2024. у 07:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)