МАФИНИ СА ТИКВИЦАМА И СЈЕНИЧКИМ СИРОМ: Јефтини састојци, а укус прави домаћински

Новости онлине

05. 08. 2024. у 16:38

Мафини са тиквицама и сиром се веома једноставно спремају, састојци су јефтини, једино што вам је потребно је да одвојите мало времена. Само напред, бићете презадовољни овим сланим мафинима.

МАФИНИ СА ТИКВИЦАМА И СЈЕНИЧКИМ СИРОМ: Јефтини састојци, а укус прави домаћински

Фото Јутјуб/Принтскрин

Састојци:

  • 2 шоље ренданих тиквица
  • 1 шоља сјеничког сира (или сира по вашем избору)
  • 2 јајета
  • 1/2 шоље уља
  • 1/2 шоље млека
  • 2 шоље брашна
  • 1 кашика прашка за пециво
  • со и бибер по укусу
  • 1/2 шоље сецканог першуна (опционо)
  • 1/2 шоље ренданог пармезана (опционо)

Припрема: 

Загрејте рерну на 180 степени Целзијуса. Припремите плех за мафине и поставите папирне корпице. У већој посуди умутите јаја, уље и млеко док не добијете глатку смесу. Додајте рендане тиквице у смесу од јаја и добро промешајте. У другој посуди, помешајте брашно, прашак за пециво, со и бибер. Постепено додајте суве састојке у смесу са тиквицама и мешајте док се све лепо сједини. На крају, додајте сјенички сир, сецкани першун и рендани пармезан. Лагано промешајте да се сви састојци равномерно распореде.

Кашиком напуните припремљене папирне корпице са смесом, сваку напуните до око 3/4 висине, остављајући простор да надођу. Пеците у претходно загрејаној рерни око 20-25 минута, или док мафини не добију златносмеђу боју. Извадите мафине из рерне и оставите да се мало охладе пре него што их послужите.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Ево ко су потенцијални ривали Србије у баражу Лиге нација