САРДИНИЈСКА ПИТА СА ПАРАДАЈЗОМ: Савршена за доручак
Ова пита се једноставно припрема, а типична је по томе што се прави са зрелим парадајзом.
Састојци:
- 600 г зрелог парадајза
- 2 кашике уља (плус више за тигањ)
- 1 лук
- 1 чен белог лука
- Неколико листова босиљка
- 350 г брашна
- 7 г квасца
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица оригана
- 1/2 кашичице шећера
Припрема:
За питу са парадајзом прво исеците лук и бели лук и ставите их у велику чинију. Исеците парадајз на мале комаде и сакупите воду од парадајза одвојено у малу посуду. Додајте парадајз у чинију и додајте сецкани босиљак, оригано, со, уље и брашно.
У парадајз воду измрвите квасац, додајте шећер и промешајте. Додајте квасац и све умесите рукама, добићете веома лепљиво тесто. Ставите целофан и оставите да се диже најмање 2 сата. Науљите плех, лопатицом распоредите тесто, покапајте уљем и пеците на 190 степени од 45 до 50 минута.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИТА СА ПАПРИКАМА: Држаће вас дуго ситим, а осваја од првог залогаја
30. 07. 2024. у 15:00
ПИТА СА КУПУСОМ И ПИРИНЧЕМ: Традиционални рецепт за питу коју ћете обожавати
19. 07. 2024. у 08:00
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)