САРДИНИЈСКА ПИТА СА ПАРАДАЈЗОМ: Савршена за доручак
Ова пита се једноставно припрема, а типична је по томе што се прави са зрелим парадајзом.
Састојци:
- 600 г зрелог парадајза
- 2 кашике уља (плус више за тигањ)
- 1 лук
- 1 чен белог лука
- Неколико листова босиљка
- 350 г брашна
- 7 г квасца
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица оригана
- 1/2 кашичице шећера
Припрема:
За питу са парадајзом прво исеците лук и бели лук и ставите их у велику чинију. Исеците парадајз на мале комаде и сакупите воду од парадајза одвојено у малу посуду. Додајте парадајз у чинију и додајте сецкани босиљак, оригано, со, уље и брашно.
У парадајз воду измрвите квасац, додајте шећер и промешајте. Додајте квасац и све умесите рукама, добићете веома лепљиво тесто. Ставите целофан и оставите да се диже најмање 2 сата. Науљите плех, лопатицом распоредите тесто, покапајте уљем и пеците на 190 степени од 45 до 50 минута.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИТА СА ПАПРИКАМА: Држаће вас дуго ситим, а осваја од првог залогаја
30. 07. 2024. у 15:00
ПИТА СА КУПУСОМ И ПИРИНЧЕМ: Традиционални рецепт за питу коју ћете обожавати
19. 07. 2024. у 08:00
"ОДМАХ РЕШИТЕ ТО" Вучићу пришао мештанин Доње Трешњице, председник муњевито реаговао (ФОТО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић борави у посети Подрињу где разговара са грађанима, учествује у разним догађајима и обилази више села, градова и општина.
06. 09. 2024. у 20:12
ДЕСЕТИНЕ РАКЕТА ПАЛО НА ХАРКОВ, БРОЈЕ СЕ ЖРТВЕ: Одговор на напад Украјине током ноћи - драматични снимци (ВИДЕО)
РУСИЈА је гађала данас Харков са најмање десет ракета типа Искандер и С-300/400, након великог, ноћног напада Украјине беспилотним летелицама на 15 руских региона, укључујући Москву, преносе украјински медији.
01. 09. 2024. у 15:01
ОТАЦ ПРЕДРАГ ОБЈАСНИО: Никада не треба рећи "Прими моје саучешће" ожалошћеном
ПРАВОСЛАВНИ свештеник Предраг Поповић, који је познат по својим јавним иступима у којима дели с верницима хришћанска начела и мудрости, је коментарисао зашто приликом смртног случаја не би требало ожалошћенима говорити "Прими моје саучешће".
08. 09. 2024. у 09:39
Коментари (0)