ПИТА СА ПАПРИКАМА: Држаће вас дуго ситим, а осваја од првог залогаја

Новости онлине

30. 07. 2024. у 15:00

Пита са паприкама постаће омиљено јело целе породице.

ПИТА СА ПАПРИКАМА: Држаће вас дуго ситим, а осваја од првог залогаја

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г кора за питу
  • 4 црвене паприке
  • 300 г сира 
  • 3 јаја
  • 200 мл јогурта
  • 100 мл уља
  • со, бибер

Припрема:
Испеците паприке у рерни док не омекшају, па их ољуштите и очистите од семена. Исецкајте паприке на ситне комадиће. У чинији измешајте сир, јаја, јогурт, уље, со и бибер, па додајте паприке. Науљите плех и ставите једну кору, премажите смесом, па поновите поступак док не потрошите све коре и смесу. Последњу кору премажите уљем. Пеците питу у рерни загрејаној на 200 степени око 30-35 минута док не порумени. Оставите да се охлади пре него што је исечете и послужите. 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

МАЛИ БИОСКОП У МАЛОМ ГРАДУ: Фондација Mozzart помогла рад биоскопа „Cinema Punto“ у Шиду