ХЛЕБ ОД ОВСЕНИХ ПАХУЉИЦА И ЈОГУРТА: Лаган и здрав хлеб који се брзо спрема

Новости онлине

30. 07. 2024. у 07:00

Хлеб од овсених пахуљица можете да направите рано ујутру за мање од сат времена и да уживате у кришкама цео дан.

ХЛЕБ ОД ОВСЕНИХ ПАХУЉИЦА И ЈОГУРТА: Лаган и здрав хлеб који се брзо спрема

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 250 г овсених пахуљица
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 1/4 кашичице соде бикарбоне
  • 1/2 кашичице соли
  • 2 јајета
  • 250 г јогурта
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1 кашика чиа семена
  • 1 кашичица семена сусама
  • 1 кашичица ланеног семена
  • 1 кашичица семена сунцокрета
  • 1 кашичица семена бундеве

Припрема:

За овај хлеб прво измељите овсене пахуљице. Затим их пребаците у чинију и додајте прашак за пециво, соду бикарбону, со, и промешајте. У одвојеној чинији разбијте два јајета и добро их умутите па сипајте јогурт и опет умутите. Прелијте преко мешавине овсених пахуљица и добро промешајте.Додајте уље и промешајте. Умешајте и чија семенке. Када све добро промешате, пребаците у калуп за хлеб. Поспите преосталим семенкама и пеците 30-35 минута на 180°С. Извадите из рерне и уживајте. 

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ИЗРАЕЛ ЈЕ ЗАТЕЧЕН: Делије урадиле нешто што је мало ко очекивао