РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ БАГЕТ: Мекан и мирисан, лепши је од оног из пекаре

Новости онлине

26. 07. 2024. у 18:00

Француски багет је последњих година постао веома популаран и код нас. Реч је о дугуљастој векни хлеба, који се у основи не разликује пуно од класичног хлеба. Једино што је потребно да сачекате да се квасац добро активира, али када га будете пробали схватићете да се чекање исплатило.

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ БАГЕТ: Мекан и мирисан, лепши је од оног из пекаре

Foto: Shutterstock

Састојци:

За тесто:

  • 350 г брашна
  • 200 мл воде
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашичица шећера
  • 1 жуманце
  • уље

За стартер:

  • 100 мл воде
  • 25 г свежег квасца
  • 150 г брашна

Припрема:

Прво активирајте квасац. У дубљој посуди размутите квасац са топлом водом. Додајте брашно и све фино умесите. Посуду прекријте фолијом и оставите на собној температуру најмање шест сати, а може да одстоји и преко ноћи. За то време, квасац ће се активирати и направиће се смеса препуна мехурића. У посебној чинији помешајте брашно, со, шећер, воду и активирани квасац. Уколико је потребно, додајте још мало воде или брашна, како би тесто било глатко. Науљите странице чиније и оставите тесто да "одмори" три сата. На сваких сат времена премесите тесто. Тесто пребаците на радну површину и поделите на два дела. Сваки део растањите рукама у облик правоуганика и завијте у ролат, па их пребаците у плех који сте претходно обложили пек папиром. Покријте их и оставите да одстоје још сат времена. Пре него што их ставите у рерну, премажите их размућеним жуманцетом и поспите ориганом или неким другим зачином. Ножем засеците багет на неколико места. Багете пеците у загрејаној рерни на 200 степени 35 минута.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (1)

НИСАМ СЕ ОПРОСТИО ОД АЈАКСА: Тадић најављује повратак, али постоји један услов, ево и који