РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ БАГЕТ: Мекан и мирисан, лепши је од оног из пекаре
Француски багет је последњих година постао веома популаран и код нас. Реч је о дугуљастој векни хлеба, који се у основи не разликује пуно од класичног хлеба. Једино што је потребно да сачекате да се квасац добро активира, али када га будете пробали схватићете да се чекање исплатило.
Састојци:
За тесто:
- 350 г брашна
- 200 мл воде
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица шећера
- 1 жуманце
- уље
За стартер:
- 100 мл воде
- 25 г свежег квасца
- 150 г брашна
Припрема:
Прво активирајте квасац. У дубљој посуди размутите квасац са топлом водом. Додајте брашно и све фино умесите. Посуду прекријте фолијом и оставите на собној температуру најмање шест сати, а може да одстоји и преко ноћи. За то време, квасац ће се активирати и направиће се смеса препуна мехурића. У посебној чинији помешајте брашно, со, шећер, воду и активирани квасац. Уколико је потребно, додајте још мало воде или брашна, како би тесто било глатко. Науљите странице чиније и оставите тесто да "одмори" три сата. На сваких сат времена премесите тесто. Тесто пребаците на радну површину и поделите на два дела. Сваки део растањите рукама у облик правоуганика и завијте у ролат, па их пребаците у плех који сте претходно обложили пек папиром. Покријте их и оставите да одстоје још сат времена. Пре него што их ставите у рерну, премажите их размућеним жуманцетом и поспите ориганом или неким другим зачином. Ножем засеците багет на неколико места. Багете пеците у загрејаној рерни на 200 степени 35 минута.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОМАЋИ ХЛЕБ ОД ИНТЕГРАЛНОГ БРАШНА: Нема ничег лепшег од домаћег хлеба
25. 07. 2024. у 20:00
КУКУРУЗНИ ХЛЕБ БЕЗ КВАСЦА И ГЛУТЕНА: Здрав и укусан, а спрема се брзо
18. 07. 2024. у 07:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СУСРЕТ МЕРКЕЛОВЕ И ТРАМПА Питао је за Путина, а папа јој рекао: "Савијај, савијај, савијај - али осигурај да не пукне"
ДОБАР део одломака се односи на састанак који је имала са Трампом у Белој кући у марту 2017.
21. 11. 2024. у 17:17
Коментари (1)