ТУРСКА ПИТА БЕЗ КОРА: Савршена пита која се спрема за час
Идеална је за све љубитеље вегетаријанских оброка, али и све друге који воле укусан залогај.
Састојци:
- 2 кромпира
- 2 парадајза
- 3 зелене паприке
- 2 млада лука
- 4 јајета
- 1 кашичица соли
- 100 г фета сира
- 1 чаша уља
- 1,5 чаша млека
- 3,5 шоље брашна
- 2 кесице прашка за пециво
- рендани сир
Припрема:
Оперите и очистите, а потом исецкајте на ситне коцкице кромпир, зелену паприку и лук. Ољуштите кожицу са парадајза, исецкајте га и додајте поврћу.
Умутите јаја и преспите у посуду где је поврће, а потом додајте со, иситњену фету, затим уље и млеко.
Све добро промешајте, а потом додајте брашно и прашак за пециво.
Премажите дубљу тепсију са путером, сипајте смесу и поспите одозго са ренданим сиром.
Пеците на 200 степени око 30 до 35 минута.
Послужите уз сезонску салату.
Пријатно!
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИТА СА КУПУСОМ И ПИРИНЧЕМ: Традиционални рецепт за питу коју ћете обожавати
19. 07. 2024. у 08:00
ПИТА СА ЈОГУРТОМ: Сочна и сласна, поправља дан у трену, овакву до сада нисте јели
12. 07. 2024. у 14:51
ПИЈАНА ПИТА ОД КАЈСИЈА: Ништа лепше од домаћег слатког колача
12. 07. 2024. у 07:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)