ХЛЕПЧИЋИ ИЗ ТИГАЊА: Тесто мекано као облак, а укус јединствен

Новости онлине

18. 07. 2024. у 16:39

Свака земља има неко традиционално јело, а када је реч о Кини, то су ови хлепчићи. Рецепт за ово укусно тесто је једноставан и готово свако може да направи.

ХЛЕПЧИЋИ ИЗ ТИГАЊА: Тесто мекано као облак, а укус јединствен

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г брашна
  • 2 јајета
  • 120 мл топле воде
  • 2 кашичице шећера
  • 1 кашичица сувог квасца
  • перца младог лука

Припрема:

Све састојке сједините у чинију и замесите тесто све док не постане хомогено. Потом га оклагијом разваљајте у танки круг. По њему поспите ситно сецкана зелена перца од младог лука па уролајте. Можете слободно неколико пута да "ваљате" ролат како бисте били сигурни да се све сјединило.

Поново разваљајте оклагијом али овог пута не морате превише танко, како би тесто лепо нарасло.

Модлом или чашом сеците хелпчиће и ређајте на тацну како би им дали времена да се квасац активира. После највише 20 минута, хлепчића пржите у тигању, на добро загрејаном уљу неколико минута са обе стране док хлепчићи не добију златну боју.

Хлепчиће вадите на тањир са убрусом како би покупио вишак уља.

Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВИ ГОВОРИТЕ СРПСКИ Вучић вратио Милатовића на српска подешавања, он признао: Да, ја говорим српским језиком

ВИ ГОВОРИТЕ СРПСКИ Вучић вратио Милатовића на "српска подешавања", он признао: "Да, ја говорим српским језиком"

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић учествовао је са црногорским колегом Јаковом Милатовићем на панелу "Придруживање Западног Балкана ЕУ" у оквиру Глобалног безбедносног форума ГЛОБСЕЦ 2024 у Прагу.

31. 08. 2024. у 14:19

ОВАКО ЈЕ ВУЧИЋ РАСТУРИО ЛИЦЕМЕРЈЕ  МИЛАТОВИЋА И ОСТАЛИХ ПОПУТ ЊЕГА: Председник Србије оголио све неистине искључиво истином

ОВАКО ЈЕ ВУЧИЋ РАСТУРИО ЛИЦЕМЕРЈЕ МИЛАТОВИЋА И ОСТАЛИХ ПОПУТ ЊЕГА: Председник Србије оголио све неистине искључиво истином

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар ВУчић на панелу “Придруживање Западног Балкана ЕУ” на Глобалном безбедносном форуму ”ГЛОБСЕЦ 2024” одговорио је председнику Црне Горе Јакову Милатовићу и осталим лицемерима који говоре и искривљују истину о Србији.

31. 08. 2024. у 13:51

Коментари (0)

НЕВЕРОВАТНО! Новак Ђоковић ово није доживео седам година