РЕЦЕПТ ЗА ЈЕДНОСТАВНЕ ПОГАЧИЦЕ СА ОВСОМ: Укус који ће све одушевити

Новости онлине

17. 07. 2024. у 16:00

Мекане погачице са овсом се пеку у тигању без уља и врло су издашне.

РЕЦЕПТ ЗА ЈЕДНОСТАВНЕ ПОГАЧИЦЕ СА ОВСОМ: Укус који ће све одушевити

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 100 г овса
  • 2 јајета
  • 3 г инстант квасца
  • 12 г шећера
  • 150 мл млека
  • 300 г вишенаменског брашна
  • 1/2 кашичице соли

Припрема:

За мекане погачице сипајте овсене пахуљице у једну чинију, и убаците два јајета. Додајте у смесу и инстант квасац, шећер и млеко, и све добро измешајте. Оставите да се натапа 10 минута. Након тога убаците брашно у смесу и пола кашичице соли. Мешајте да бисте направили тесто и добро га умесите рукама, барем два минута.

Обликујте лопту од теста и изравнајте је оклагијом до 1 цм дебљине. Чашом из теста издвојите мање комаде у облику круга. Поређајте мале комаде теста на плех и прекријте најлонском фолијом. Дизање траје око 90 минута.

Убаците их у тигањ на малу температуру, поклопите и оставите их да се пеку пет минута. Након пет минута их окрените, опет поклопите и пустите да се пеку још пет минута. Опет их отклопите и окрећите док не добију браонкасту боју. Сервирајте и уживајте.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ОДРЖИВА АРХИТЕКТУРА: Важност енергетске ефикасности