САВРШЕНЕ ЗА ДОРУЧАК, ИЛИ ДОДАТАК ЈЕЛУ: Ароматичне погачице са сиром и зачинским биљем

Novosti online

14. 07. 2024. у 07:00

ПОГАЧИЦЕ са сиром и зачинским биљем су класика којој нећете одолети, а брзо су готове.

САВРШЕНЕ ЗА ДОРУЧАК, ИЛИ ДОДАТАК ЈЕЛУ: Ароматичне погачице са сиром и зачинским биљем

Фото Shutterstock

Састојци:

340 г брашна

1 прашак за пециво
1 кашичица соли
Прстохват бибера
¼ кашичице кајенског бибера
85 г несланог путера
1 кашика свеже сецканог мешаног биља (као што су рузмарин, мајчина душица и влашац)
140 г тврдог сира, крупно наренданог
1 средње јаје
170 мл млаћенице

За прелив

30 г тврдог сира, крупно наренданог
½ кашике свеже сецканог биља (попут мајчине душице и влашца)
1 средње јаје

Рецепт за погачице са сиром и мешаним биљем

Загрејте рерну на 200°Ц и поспите тепсију за печење брашном. Брашно, прашак за пециво, со, бибер и кајенску со мешајте док се не сједине, па додајте путер и поново добро измешајте док семса не почен да личи на презле. Пребаците у чинију, а затим умешајте 1 кашику зачинскогбиља и 140 г ренданог сира.

Умутите јаје и млаћеницу у бокалу, а затим направите удубљење у средини мешавине брашна и сипајте мокру смесу. Мешајте ножем или лопатицом да добијете меко тесто за погачице са сиром и зачинским биљем.

Пребаците тесто на мало побрашњену површину и нежно га развуците на 2,5 цм дебљине. Користите секач за пециво да исеците 9 погачица и ставите их на плех за печење. Помешајте сир и зачинско биље за прелив, па сваки корпицу премажите умућеним јајетом и поспите сиром и зачинским биљем.

Пеците погачице 12 минута док не порумене, а затим охладите на решетки.

(ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УКРАЈИНА НАПРЕДУЈЕ У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ, КОНТРОЛИШЕ 100 НАСЕЉА: Сирски открио колико руских војника је заробљено (МАПА)

УКРАЈИНА НАПРЕДУЈЕ У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ, КОНТРОЛИШЕ 100 НАСЕЉА: Сирски открио колико руских војника је заробљено (МАПА)

УКРАЈИНА наставља офанзиву на руској територији у Курској области, рекао је врховни командант Оружаних снага Украјине Олександар Сирски, преноси Би-Би-Си.

27. 08. 2024. у 13:30

СРБИН ПОСТАО НАЈОПАСНИЈИ ПОТУРИЦА: Михаило до смрти није заборавио порекло иако је био МАРШАЛ турске армије (ФОТО)

СРБИН ПОСТАО НАЈОПАСНИЈИ ПОТУРИЦА: Михаило до смрти није заборавио порекло иако је био МАРШАЛ турске армије (ФОТО)

ЈЕДАН је од најмлађих маршала у историји турске армије, Омер-паша Латас био је пореклом Србин из Лике, рођен 1806. у Јањи Гори, код Плашког као Михаило Мића Латас.

27. 08. 2024. у 10:46

Коментари (0)

ВИШЕ СИЛЕ СУ ТУ У ИГРИ! Новак Ђоковић објаснио Американцима како стоје ствари са Богом