САВРШЕНЕ ЗА ДОРУЧАК, ИЛИ ДОДАТАК ЈЕЛУ: Ароматичне погачице са сиром и зачинским биљем
ПОГАЧИЦЕ са сиром и зачинским биљем су класика којој нећете одолети, а брзо су готове.
Састојци:
340 г брашна
1 кашичица соли
Прстохват бибера
¼ кашичице кајенског бибера
85 г несланог путера
1 кашика свеже сецканог мешаног биља (као што су рузмарин, мајчина душица и влашац)
140 г тврдог сира, крупно наренданог
1 средње јаје
170 мл млаћенице
За прелив
30 г тврдог сира, крупно наренданог
½ кашике свеже сецканог биља (попут мајчине душице и влашца)
1 средње јаје
Рецепт за погачице са сиром и мешаним биљем
Загрејте рерну на 200°Ц и поспите тепсију за печење брашном. Брашно, прашак за пециво, со, бибер и кајенску со мешајте док се не сједине, па додајте путер и поново добро измешајте док семса не почен да личи на презле. Пребаците у чинију, а затим умешајте 1 кашику зачинскогбиља и 140 г ренданог сира.
Умутите јаје и млаћеницу у бокалу, а затим направите удубљење у средини мешавине брашна и сипајте мокру смесу. Мешајте ножем или лопатицом да добијете меко тесто за погачице са сиром и зачинским биљем.
Пребаците тесто на мало побрашњену површину и нежно га развуците на 2,5 цм дебљине. Користите секач за пециво да исеците 9 погачица и ставите их на плех за печење. Помешајте сир и зачинско биље за прелив, па сваки корпицу премажите умућеним јајетом и поспите сиром и зачинским биљем.
Пеците погачице 12 минута док не порумене, а затим охладите на решетки.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
ДЕСИЛО СЕ ЧУДО: Кренули да му искључе сина са апарата, отац УЛЕТЕО СА ПИШТОЉЕМ у болницу (ВИДЕО)
ЛЕКАРИ су рекли да за њега више нема наде и наложили су да се искључи с апарата за одржавање виталних функција, али то његов отац није могао да дозволи, упркос томе што се младићева мајка, Пикерингова бивша супруга, сагласила са докторима.
21. 11. 2024. у 15:31
Коментари (0)