СИЦИЛИЈАНСКА ПИЦА: Обавезно испробајте и овај рецепт, јер ће вам се допасти на први залогај
ПИЦА спада у познатија италијанска јела која је лако направити.
Сви знамо да када се спомене италијанска пица да то подразумева танко тесто и надев који није превише јак. Ипак, пица се у Италији разликује од краја до краја, па се тако на Сицилији прави са дебљим корама. Оне су истовремено хрскаве и ваздушасте, а надев је од сира, домаћих презли и динстаног црног лука.
Састојци:
За тесто:
- 500 г гриза
- 350 мл воде
- 1 кашичица сувог квасца
- 1 кашика шећера
- 1 кашика соли
- 1 кашика маслиновог уља
За црни лук:
- 1,5 кг црног лука
- 3 ловорова листа
- 75 мл воде
- 75 мл маслиновог уља
За презле:
- 5 парчића свежег хлеба (треба да добијете 500 г презли)
- 150 г пармезана
- 1 кашичица соли
- 35 мл маслиновог уља
- 2 кашичице оригана
Још:
- сир по жељи
- инћуни
У посуди помешајте топлу воду, шећер, квасац и маслиново уље. Све лепо промешајте. Затим додајте гриз и со и умесите тесто. Покријте провидном фолијом и оставите да одмори неких 15 минута, па кратко премесите. Премажите посуду уљем, па ставите тесто и покријте. Оставите да надође неких 3 сата. Поделите тесто на 2 једнака дела и обликујте лоптице. Ставите на науљени плех, поново покријете и оставите да надође још 2 сата. У тигањ сипајте воду и уље, па додајте црни лук исечен на ребарца. Посолите и ставите 3 ловорова листа, па поклопите и динстајте. Динстајте неких 45 минута и повремено промешајте.
У блендеру уситните хлеб да добијете презле, па додајте оригано и промешајте. Затим сипајте маслиново уље и додајте рендани пармезан и поново промешајте. Узмите једно парче теста, па ставите на плех обложен пек папиром који сте премазали уљем, па мало притисните прстима. Ставите инћуне на тесто (не превише), па поређајте доста сира који сте дебље исекли и онда ставите динстани лук. Све покријте направљеним презлама, па сипајте мало маслиновог уља. Пеците у загрејаној рерни на 240°Ц око 15 минута. Поспите пармезаном. На исти начин припремите пицу од преосталог теста.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)