БУХТЛЕ СА МАКОМ: Мекше и лепше него из пекаре

Новости онлине

08. 07. 2024. у 12:58

Савршен слаткиш за љубитеље мака.

БУХТЛЕ СА МАКОМ: Мекше и лепше него из пекаре

Foto: Shutterstock

Састојци:

За тесто:

  • 450 г брашна тип 400
  • ½ коцке (20 г) свежег квасца
  • 200 мл млека
  • 1 јаје
  • 5 кашика уља
  • 1 ванилин шећер
  • 2 кашике шећера
  • 1/2 кашичице соли

За фил:

  • 100 г мака
  • 150 мл млека
  • 3 кашике шећера
  • 1 кашика путера                                                                                                                           

Припрема:

Тесто: У чинију ставите квасац, јаје, оба шећера и уље. Мешајте да се квасац истопи, додајте млако млеко, а затим брашно и со. Умесите меко тесто. Покријте крпом и оставите пола сата на топлом месту да нарасте.

Фил: Прокувајте млеко и шећер, додајте мак и путер и кувајте десетак минута уз мешање. Надошло тесто поделите на 16 делова. Сваки растањите на побрашњеној подлози, ставите мало фила од мака и затворите. Рукама стисните мало и направите дугуљасти облик. Бухтле ређајте у плех обложен папиром за печење и оставите 15 минута да нарасту. Пеците их у загрејаној рерни на 200 степени. После 15 минута на сваку ставите комадић путера и пеците док не добију смеђу боју. Готове по жељи поспите шећером у праху.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ИТАЛИЈА У НЕВЕРИЦИ: Јаник Синер доживео нови шок!