БУХТЛЕ СА МАКОМ: Мекше и лепше него из пекаре
Савршен слаткиш за љубитеље мака.
Састојци:
За тесто:
- 450 г брашна тип 400
- ½ коцке (20 г) свежег квасца
- 200 мл млека
- 1 јаје
- 5 кашика уља
- 1 ванилин шећер
- 2 кашике шећера
- 1/2 кашичице соли
За фил:
- 100 г мака
- 150 мл млека
- 3 кашике шећера
- 1 кашика путера
Припрема:
Тесто: У чинију ставите квасац, јаје, оба шећера и уље. Мешајте да се квасац истопи, додајте млако млеко, а затим брашно и со. Умесите меко тесто. Покријте крпом и оставите пола сата на топлом месту да нарасте.
Фил: Прокувајте млеко и шећер, додајте мак и путер и кувајте десетак минута уз мешање. Надошло тесто поделите на 16 делова. Сваки растањите на побрашњеној подлози, ставите мало фила од мака и затворите. Рукама стисните мало и направите дугуљасти облик. Бухтле ређајте у плех обложен папиром за печење и оставите 15 минута да нарасту. Пеците их у загрејаној рерни на 200 степени. После 15 минута на сваку ставите комадић путера и пеците док не добију смеђу боју. Готове по жељи поспите шећером у праху. (trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СУСРЕТ МЕРКЕЛОВЕ И ТРАМПА Питао је за Путина, а папа јој рекао: "Савијај, савијај, савијај - али осигурај да не пукне"
ДОБАР део одломака се односи на састанак који је имала са Трампом у Белој кући у марту 2017.
21. 11. 2024. у 17:17
Коментари (0)