ОВО СИГУРНО ЈОШ НИСТЕ ЈЕЛИ: Слатке кифлице са ратлуком
Мекане, ваздушасте, ове кифлице се праве са ратлуком уз додатак млека и супер су за прославе.
Састојци:
- 1 кг брашна
- 1 кашика шећера
- 1 кашичица соли
- 3 јајета
- 42 г живог квасца
- 60 мл уља
- 200 г ратлука
- 400 мл млека
- лимунова кора од 1 лимуна
- 1 ванилин шећер
Припрема:
Помешајте 1 кашику шећера, 3 кашике брашна и квасац са 200 мл млека и оставите по страни. За то време просејте брашно. У дубљој посуди умутите јаја са шећером. Додајте преостало млеко, корицу 1 лимуна, ванилин шећер и пенасти квасац. Добро промешајте и почните да додајете брашно.
Замесити тесто и оставити око 1 сат док се не удвостручи. Поделити тесто на четири лоптице. Сваку лопту разваљајте и исеците на 8 идентичних троуглова. На широку ивицу ставите парче ратлука и уролајте.
Слатке кифлице са ратлуком сигурно до сада нисте пробали. Сви састојци су уобичајени, али добијате врло лагано пециво у коме ће сви уживати.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)