ОВО СИГУРНО ЈОШ НИСТЕ ЈЕЛИ: Слатке кифлице са ратлуком

Новости онлине

08. 07. 2024. у 07:00

Мекане, ваздушасте, ове кифлице се праве са ратлуком уз додатак млека и супер су за прославе.

ОВО СИГУРНО ЈОШ НИСТЕ ЈЕЛИ: Слатке кифлице са ратлуком

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг брашна
  • 1 кашика шећера
  • 1 кашичица соли
  • 3 јајета
  • 42 г живог квасца
  • 60 мл уља
  • 200 г ратлука
  • 400 мл млека
  • лимунова кора од 1 лимуна
  • 1 ванилин шећер

Припрема:

Помешајте 1 кашику шећера, 3 кашике брашна и квасац са 200 мл млека и оставите по страни. За то време просејте брашно. У дубљој посуди умутите јаја са шећером. Додајте преостало млеко, корицу 1 лимуна, ванилин шећер и пенасти квасац. Добро промешајте и почните да додајете брашно.

Замесити тесто и оставити око 1 сат док се не удвостручи. Поделити тесто на четири лоптице. Сваку лопту разваљајте и исеците на 8 идентичних троуглова. На широку ивицу ставите парче ратлука и уролајте.

Слатке кифлице са ратлуком сигурно до сада нисте пробали. Сви састојци су уобичајени, али добијате врло лагано пециво у коме ће сви уживати.

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ДОНЕО КОНАЧНУ ОДЛУКУ: Митровић открио где наставља каријеру (ВИДЕО)