РЕЦЕПТ ЗА ХЛЕБ ИЗ ПРОВАНСЕ: Овај француски хлеб прави се са мешавином зачинског биља и сира
Фугаса хлеб се прави у облику елипсе, и направе се резови на тесту тако да хлеб, када се испече, подсећа на главицу пшенице. Хлеб се брзо прави, за само 45 минута, а можете да га сервирате и за посебне прилике.
Састојци:
- 500 г брашна за хлеб
- 1-3/4 кашичице соли
- 1-3/4 кашичице активног сувог квасца
- 2 кашике маслиновог уља
- 130 мл топле воде
- 2 кашичице млевеног свежег рузмарина
- 2 кашичице млевене свеже мајчине душице
- 2 кашичице млевеног свежег босиљка
- 2 кашичице сецкане свеже жалфије
- 30 г ренданог пармезана
- 1/2 кашичице сушеног босиљка
- 1/2 кашичице крупне морске соли
Припрема:
У великој посуди помешајте брашно, квасац и со. Додајте воду и уље сувим састојцима; мутите на ниској брзини 2 минута, а затим користећи куку за тесто, мутите на средњој брзини, 5 минута. Умешајте зачинско биље и пармезан; тесто ће бити лепљиво.
Ставите у подмазану посуду, и једном измесите руком, да би се тесто подмазало. Покријте и оставите на топлом месту да се удвостручи, око 1 сат. Загрејте рерну на 220°. Извуците тесто на благо побрашњену површину и пажљиво поделите напола. Сваку половину ставите на плех обложен папиром за печење. Побрашњеним рукама направите овални облик од теста.
Користећи оштар нож, направите 1 дугачак рез по средини и 4 реза са обе стране дугачког реза, тако да тесто добије облик листа. Развуците га по потреби да нагласите резове. Покријте кухињском крпом; оставите да се диже на топлом месту, док се скоро не удвостручи, око 20 минута. Поспите крупном морском сољу, сувим босиљком и додатно ренданим пармезаном. Пеците док не порумени, око 15-20 минута.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СУСРЕТ МЕРКЕЛОВЕ И ТРАМПА Питао је за Путина, а папа јој рекао: "Савијај, савијај, савијај - али осигурај да не пукне"
ДОБАР део одломака се односи на састанак који је имала са Трампом у Белој кући у марту 2017.
21. 11. 2024. у 17:17
Коментари (0)