ПРОВЕРЕНИ РЕЦЕПТ, ИДЕАЛНЕ ЗА УЖИНУ, ВЕЧЕРУ ИЛИ ПРИЛОГ: Домаће погачице од четири састојка, готове за 15 минута
ДАНАС вам доносимо рецепт за домаће погачице које се праве од само четири састојка, а могу да се једу са сланим или слатким намазима.
Можда ћете желети да експериментишете, па им додајте сир или шунку, или чоколаду.
Састојци:
250 г брашна
1 прашак за пециво
60 г путера хладног, исеченог на коцкице величине грашка
6 кашика млека
Рецепт за домаће погачице:
Загрејте рерну на 230 степени. Обложите плех папиром за печење. У великој посуди помешајте брашно, прашак за пециво и насецкани путер. Додајте млеко и мешајте док се не формира мекано тесто. Ако је тесто лепљиво, додајте још брашна, по 1 кашику. Ако је тесто суво, додајте још млека по 1 кашику.
Пребаците тесто на лагано побрашњену површину и месите 20 секунди, додајући брашно ако тесто постане лепљиво. Разваљајте на дебљину од 1 цм и исеците чашом у облике погачица. Неисечено тесто измесите и наставите са ваљањем и сечењем погачица. Поређајте у плех и пеците док не порумене, око 10 до 12 минута. Уживајте.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САВРШЕНСТВО "НА КАШИКУ": Ароматични потаж од кромпира и празилука
14. 06. 2024. у 11:00
БРЗ, ЗДРАВ И УКУСАН РУЧАК: Пуњене тиквице без меса - лагана летња варијанта
14. 06. 2024. у 09:00
ЧОКОЛАДНИ ЧИЗКЕЈК БЕЗ ПЕЧЕЊА: Прави се за 15 минута, а осваја на први залогај
11. 06. 2024. у 15:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)