МЕДИТЕРАНСКА ПИЦА СА ФЕТОМ, ТИКВИЦАМА И ЛУКОМ: Уз готово тесто за пицу прави се за пола сата и невероватно је ароматична
Медитеранска пица прави се са бројним састојцима попут фета сира, моцареле, тиквица, босиљка и две врсте лука.
Састојци:
- 3 кашике маслиновог уља
- 450 г готовог теста за пицу
- 1 чен белог лука, ситно нарендан
- 1/2 кашичице сушеног оригана
- 1 лимун, са корицом, подељен
- Со по укусу
- Бибер по укусу
- 30 г маслина, исецканих
- 40 г исецканог моцарела сира
- 1 мали парадајз, насечен на кругове
- 1/3 средњег црвеног лука, танко исеченог
- 70 г тиквица исецканих
- 20 г босиљка
- 30 г фета сира
Припрема:
Загрејати рерну на 230°. Тепсију подмажите уљем. Развуците тесто за пицу да прекрије дно припремљеног плеха. У малој чинији помешајте бели лук, оригано, 1 кашичицу коре од лимуна и 3 кашике уља; зачинити сољу и бибером. Премажите површину теста са 2 кашике ароматизованог уља. Додајте маслине у преосталу 1 кашику уља са укусом и ставите на пицу.
Поспите моцарелу преко теста, положите парадајз, лук и тиквице на сир. Прелијте маслиновим уљем и зачините сољу и бибером. Пеците пицу док кора не порумени, а поврће не омекша, 20 до 25 минута. Поспите маринираним маслинама и преосталим зачињеним уљем, фетом, босиљком и са још оригана. Насеците лимун са корицом на кришке. Сервирајте уз кришке лимуна.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА ПИКАНТНУ КОРЕЈСКУ ПИЦУ: Популарна је не само у Кореји, већ и широм света
09. 05. 2024. у 14:00
СОЧНА БАКЛАВА СА ВИШЊАМА: Неодољив спој воћа, фила и слатког прелива
27. 05. 2024. у 15:00
НЕМАЧКИ БИЛД: Руси незаустављиво напредују - Ускоро крећу борбе у Дњепропетровској области, тамо никада нису били
РУСКИ војници настављају напредовање и сада се налазе свега 7 километара од Дњепропетровске области Украјине, где "до сада није било копнених борби". Ово се наводи у чланку немачког листа Билд, који је написао новинар Јулијан Репке.
04. 01. 2025. у 15:35
БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио
ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.
03. 01. 2025. у 20:35
"НЕЋЕ ОНО ТЕБЕ ПРАВИТИ СРПКИЊОМ" Потресна исповест - крвник јој убио мужа на Цетињу, па је позвао телефоном: "Рекао је и спустио слушалицу"
ЦЕТИЊЕ се није опоравило од стравичног масакра од пре скоро три лета, а на самом почетку ове године отворене су нове страшне ране.
04. 01. 2025. у 14:52
Коментари (0)