РЕЦЕПТ ЗА РАЖАНИ ХЛЕБ: Припрема је лагана, а укус бољи од оног из пекаре

Новости онлине

05. 06. 2024. у 07:00

Све је више домаћица које одлучују да саме умесе ражани хлеб, а ми вам доносимо испробани рецепт за чију припрему није потребно много времена.

РЕЦЕПТ ЗА РАЖАНИ ХЛЕБ: Припрема је лагана, а укус бољи од оног из пекаре

Foto: Shutterstock

Поред тога што овај хлеб нећете морати да месите као многе друге, његова предност је у томе што може да остане свеж неколико дана.

Састојци:

  • 150 г ражаног брашна
  • 250 г пшеничног брашна
  • 1 коцка свежег квасца
  • 450 мл воде
  • кашичица соли
  • кашичица шећера

Припрема:

Половину воде сипајте у шерпицу, па је загрејте толико да буде млака. Скините шерпицу са рингле, додајте измрвљен квасац, кашичицу шећера и мало пшеничног брашна, па размутите и оставите да квасац запени.

У већу чинију сипајте остатак пшеничног брашна, додајте ражано брашно, активирани квасац, преосталу воду и со, па све састојке измешајте варјачом да се лепо сједине. Посуду са тестом за хлеб прекријте прозирном фолијом и оставите да тесто нарасте.

Кад је тесто нарасло, укључите рерну на 230 степени и у њу ставите посуду у којој ћете пећи хлеб. Кад се посуда загреје, пажљиво је извадите из рерне, обложите пек-папиром, поспите са мало брашна и пребаците тесто за хлеб.

Посуду поклопите или хлеб прекријте алуминијумском фолијом, ставите у рерну и пеците хлеб 15 минута. После тог времена скините поклопац (или алуминијумску фолију) и наставите да печете хлеб на 200 степени док се не ухвати корица.

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

ЈАНА СЕ РАЗВЕЛА ОД МУЖА КАД ЈЕ ОБОЛЕО ОД РАКА: Не кајем се, преко Фејсбука сам сазнала да је умро

ЈАНА СЕ РАЗВЕЛА ОД МУЖА КАД ЈЕ ОБОЛЕО ОД РАКА: "Не кајем се, преко Фејсбука сам сазнала да је умро"

СУДБИНА некада уме да се поигра са нама и доведе нас пред невероватна искушења. Некада морамо да донесемо важне одлуке које могу да нам промене ток судбине.

28. 06. 2024. у 20:02

Коментари (0)

Како се рај на земљи ПРЕТВОРИО У ПРАВИ ПАКАО