РЕЦЕПТ ЗА РАЖАНИ ХЛЕБ: Припрема је лагана, а укус бољи од оног из пекаре
Све је више домаћица које одлучују да саме умесе ражани хлеб, а ми вам доносимо испробани рецепт за чију припрему није потребно много времена.
Поред тога што овај хлеб нећете морати да месите као многе друге, његова предност је у томе што може да остане свеж неколико дана.
Састојци:
- 150 г ражаног брашна
- 250 г пшеничног брашна
- 1 коцка свежег квасца
- 450 мл воде
- кашичица соли
- кашичица шећера
Припрема:
Половину воде сипајте у шерпицу, па је загрејте толико да буде млака. Скините шерпицу са рингле, додајте измрвљен квасац, кашичицу шећера и мало пшеничног брашна, па размутите и оставите да квасац запени.
У већу чинију сипајте остатак пшеничног брашна, додајте ражано брашно, активирани квасац, преосталу воду и со, па све састојке измешајте варјачом да се лепо сједине. Посуду са тестом за хлеб прекријте прозирном фолијом и оставите да тесто нарасте.
Кад је тесто нарасло, укључите рерну на 230 степени и у њу ставите посуду у којој ћете пећи хлеб. Кад се посуда загреје, пажљиво је извадите из рерне, обложите пек-папиром, поспите са мало брашна и пребаците тесто за хлеб.
Посуду поклопите или хлеб прекријте алуминијумском фолијом, ставите у рерну и пеците хлеб 15 минута. После тог времена скините поклопац (или алуминијумску фолију) и наставите да печете хлеб на 200 степени док се не ухвати корица.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НОВОПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ СА СИРОМ И СПАНАЋЕМ: Традиционално јело јединственог укуса
03. 06. 2024. у 07:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)