ДОМАЋЕ МИНИ РОЛ ВИРШЛЕ: Омиљено пециво нашег детињства
Уколико желите да себи, својој породици или гостима направите укусно пециво, онда је ово идеалан рецепт за вас. Мекане и ваздушасте рол виршле су једноставне за припрему, а укус ће вас одушевити.
Састојци:
- 500 мл млека
- 30 гр свежег квасца
- 1 кашичица шећера
- 400 мл јогурта
- 2 жуманца
- 1 јаје
- 100 мл уља
- 1 кашичица соли
- 600 гр брашна
- 300 гр мањих виршли
Припрема:
Млеко загрејте, али припазите да не прокључа. У 250 мл топлог млека ставите квасац, једну кашику брашна, шећер и со, па оставите пет минута да се квасац активира.
Затим додајте остатак брашна, уље, другу половину млека, два жуманца и јогурт.
Месите док се сви састојци не сједине.
Тесто обликујте у лопту и премажите га уљем са свих страна, па га покријте најлон кесом и оставите да одстоји у фрижидеру најмање четири сата.
На радну површину поспите мало брашна и развуците тесто на један центиметар дебљине. Исеците га на 12 широких трака. Виршлу увијте у сваку траку посебно.
На тепсију ставите пек папир и слажите рол виршле. Умутите једно јаје и премажите их.
Пеците на 200 степени, 25 минута.
Служите их топле.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ НАШИХ БАКА: Мекике пуњене сиром - идеалне за доручак, ужину, или вечеру
30. 05. 2024. у 07:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)