ЈЕЗЕКИЉЕВ ХЛЕБ: Рецепт за најздравији хлеб на свету
Чувени Језекиљев хлеб популаран је широм света због својих нутритивних вредности и здравих састојака.
Парче хлеба има 80 калорија и 0,5 г масти (0% засићених), 15 г угљених хидрата (од чега 3 г влакана) и 5 г протеина. Овај хлеб састављен је тако да заиста прија вашем организму. Пшеница, јечам, просо и још доста разних намирница стварају моћну комбинацију протеина и садржи 18 амино киселина, које су неке од њих биле неопходне за наш организам.
Састојци:
- 8 шоља пшеничног брашна од целог зрна
- 4 шоље јечменог брашна
- 2 шоље скуваног и изгњеченог сочива
- пола шоље млевеног проса
- пола шоље раженог брашна
- 2 шоље воде
- кашичица соли
- 3 кашике маслиновог уља
- 7 грама свежег квасца
Припрема:
Отопите квасац у мало топле воде и оставите да одстоји 10 минута. Помешајте пшенично, ражено брашно, просо и јечам. Потом умешајте сочиво и маслиново уље са мало воде и изблендајте. У дубљу чинију ставите мешавину брашна и отопљени квасац, додајте просо и со. Замесите тесто, а по потреби сипајте још воде. Када умесите смесу, изручите је на површину благо прекривену брашном и месите тесто док не постане глатко. Ставите тесто у науљену посуду и сачекајте да нарасте дупло. Након тога још једном премесите тесто, обликујте векну, ставите у побрашњављену тепсију и пеците на 200 степени око 45 минута.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)