ЈЕЗЕКИЉЕВ ХЛЕБ: Рецепт за најздравији хлеб на свету
Чувени Језекиљев хлеб популаран је широм света због својих нутритивних вредности и здравих састојака.
Парче хлеба има 80 калорија и 0,5 г масти (0% засићених), 15 г угљених хидрата (од чега 3 г влакана) и 5 г протеина. Овај хлеб састављен је тако да заиста прија вашем организму. Пшеница, јечам, просо и још доста разних намирница стварају моћну комбинацију протеина и садржи 18 амино киселина, које су неке од њих биле неопходне за наш организам.
Састојци:
- 8 шоља пшеничног брашна од целог зрна
- 4 шоље јечменог брашна
- 2 шоље скуваног и изгњеченог сочива
- пола шоље млевеног проса
- пола шоље раженог брашна
- 2 шоље воде
- кашичица соли
- 3 кашике маслиновог уља
- 7 грама свежег квасца
Припрема:
Отопите квасац у мало топле воде и оставите да одстоји 10 минута. Помешајте пшенично, ражено брашно, просо и јечам. Потом умешајте сочиво и маслиново уље са мало воде и изблендајте. У дубљу чинију ставите мешавину брашна и отопљени квасац, додајте просо и со. Замесите тесто, а по потреби сипајте још воде. Када умесите смесу, изручите је на површину благо прекривену брашном и месите тесто док не постане глатко. Ставите тесто у науљену посуду и сачекајте да нарасте дупло. Након тога још једном премесите тесто, обликујте векну, ставите у побрашњављену тепсију и пеците на 200 степени око 45 минута.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)