ДОМАЋИ СЛАНИ ШТАПИЋИ: Хрскави, јефтини, а тако укусни

Новости онлине

28. 05. 2024. у 13:00

Савршени слани штапићи - меки и ваздушасти као из пекаре.

ДОМАЋИ СЛАНИ ШТАПИЋИ: Хрскави, јефтини, а тако укусни

Foto: Shutterstock

Састојци:

За тесто:

  • 500 г глатког брашна
  • 40 г свежег квасца
  • 3 кашике павлаке
  • 50 мл уља
  • 250 мл млека

За слани прелив:

  • 3 кашике глатког брашна
  • 3 кашике соли
  • вода, по потреби

Припрема:

У брашно додати уље, 3 велике кашике павлаке и надошли квасац. Постепено додавати топло млеко и са њим умесити меко тесто као за хлеб. Поставите тесто на топлом месту док не удвостручи запремину. Дигнуто тесто још једном премесити и од њега одвојити лоптице величине јајета. Сваку лоптицу разваљајте као за тортиље па је уваљајте у ролат, па у со. Пре него што ставите штапиће у рерну, потребно је да их премажете мешавином млека и уља. Пеците их на 200 степени око 15 минута. Неколико минута пре него што буду готови, извадите их, полијте сланим преливом и вратите у рерну да се заврше. Направите слани прелив од 3 кашике брашна, 3 кашике соли и топле воде. Полако додајте воду док не добијете смесу мало гушћу од смесе за палачинке.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     (тrpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

НЕОЧЕКИВАНО: Алкараз се одлучио на несвакидашњи потез пред Аустралијан опен (ФОТО)