ПИТА ОД ПАЛАЧИНАКА И СПАНАЋА: Овакву питу до сада нисте спремали
АКО сте љубитељи палачинака, а хоћете да спремите и нешто здраво, овај рецепт је пун погодак.
А младог спанаћа има на сваком кораку.
Нема мекше и укусније пите, а припрема се очас посла.
Састојци:
- 8 палачинки
За надев:
- 300 г сира
- 2 кашике качкаваља
- 100 г спанаћа или блитве (може смрзнут 6 колутова)
- 1 јаје
- 1 кашика киселе павлаке
За прелив:
- 1 јаје
- 200 мл јогурта
- 100 мл млека
- 2 кашике ренданог качкаваља
Припрема:
Испеците палачинке, а затим измрвите сир и додајте јаје, спанаћ, качкаваљ и павлаку и све то добро сједините. Нафилујте сваку палачинку са две кашике надева. Палачинке преклопите тако да добијете квадрат и ређајте их у науљен плех. Након тога, направите прелив, тако што ћете умутити јаје, у које ћете додати јогурт, млеко и мало уља. Све то добро сједините, затим додајте сир и промешајте.
Прелијте преко палачинки и пеците на 220 степени око 40 минута.
Пријатно! (stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВУЧИЋ УПУТИО НАЈХРАБРИЈЕ ПИТАЊЕ ЛИДЕРИМА 46 ЗЕМАЉА: Да ли вам је увек био важнији формални бирократски приступ или суштина?!
ПРЕДСЕДНИК Вучић у свом говору на самиту Европске политичке заједнице у Будимпешти поставио је храбро питање пред 46 европских лидера.
07. 11. 2024. у 16:03
НАЈЈАЧА СИЛА ЕВРОПЕ НА УДАРУ: Трамп већ запретио - "Платићете високу цену!"
ДОНАЛД Трамп изјавио је прошле недеље како ће Европска унија морати да плати "високу цену" јер није куповала довољно америчких извозних производа. Део европских економиста и банкара упозорава како би победа Доналда Трампа могла изазвати трговински рат који би затим "гурнуо економију еврозоне из спорог раста у потпуну рецесију".
06. 11. 2024. у 20:03 >> 20:04
НА ВЕНЧАЊУ САМ БИЛА НАЈТУЖНИЈА ЖЕНА: Ивана је открила невероватне тајне породице Трамп
У СВОЈОЈ књизи "Raising Trump", Ивана Трамп, прва супруга Доналда Трампа, поделила је фасцинантне приче о породици Трамп које ће вас засигурно изненадити – јер када Ивана одлучи да исприча све, она заиста исприча све.
07. 11. 2024. у 13:21
Коментари (0)