ДОМАЋА ПИТА ПУЊЕНА ФЕТА СИРОМ И ПЕРШУНОМ: Овако припремљена пита ће нестати из тепсије у трен ока
Ако правите домаће коре за њих су вам потребне вештине, али то не значи да не треба да се упуштате у ту авантуру и да вам оне неће успети. Предлажемо вам да направите питу са фета сиром и першуном од домаћих кора, а она је супер предлог за доручак.
Састојци:
- 500 г брашна
- 1 кашика шећера
- 1 кашичица соли
- 250 мл топле воде
- 1 кашика уља
- 100 г путера
- 20 г скорба
- 100 г фета сира
- 40 г першуна
Припрема:
У посуди помешајте брашно шећер, со, топлу воду и кашику уља. Умесите мекано тесто, па покријте провидном фолијом и оставите да одстоји пола сата. Затим исеците на 6 делова и обликујте лоптице. Поново покријте и оставите да одстоји 20 минута. Премажите једну лоптицу истопљеним путером, па је танко развуците на науљеној површини. Премажите путером, поспите ренданим фета сиром, као и сецканим першуном. Уролајте и обликујте пужича, па притисните мало руком. На исти начин припремите и преосталих 5 лоптица. Пржите у тигању на мало уља са обе стране по 4 минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ
О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.
15. 12. 2024. у 13:55
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"ТРАГЕДИЈА, ПОЧИВАЈ У МИРУ" Анђушића погодила вест - нашли га мртвог: "Никад не знате кроз шта људи пролазе"
"ТРАГЕДИЈА, почивај у миру..."
17. 12. 2024. у 18:26
Коментари (0)