ПИТА СА АЈВАРОМ И СЛАНИНИЦОМ: Савршена комбинација која нас мами својим укусом и мирисом

Новости онлине

21. 05. 2024. у 07:00

Обавезно испробајте овај специјалитет, савршена пикантна вечера или доручак.

ПИТА СА АЈВАРОМ И СЛАНИНИЦОМ: Савршена комбинација која нас мами својим укусом и мирисом

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 5 кашика ајвара (по жељи, љути или благи)
  • 50 г сланине панчете
  • 1 дл уља
  • 4 јајета
  • 150 г свежег сира
  • 2 дл јогурта
  • 15 кашика брашна
  • 1 кесица прашка за пециво
  • со и бибер

Припрема:

Панчету исецкати што ситније. У посуди умутити јаја, па додати остале састојке, један по један - прво течне, а након тога и суве, па на крају лагано умешати сланину и ајвар (или пинђур).

Добијену смесу сипати у калуп за питу и пећи у претходно загрејаној рерни на 200 степени око 40 минута. Печену питу послужити док је још топла уз додатак ајвара, свежег сира или уз сезонску салату.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

Коментари (0)

„МОСТАРСКЕ КИШЕ“ НА ДОРЋОЛУ: Песничко-музичко вече „Жива реч – Перо и Милош Зубац” у Фондацији Mozzart