КИФЛИЦЕ СА СИРОМ, СЛАНИНОМ И МЛАДИМ ЛУКОМ: Пециво савршеног укуса и мириса

Новости онлине

19. 05. 2024. у 08:00

Мекане кифлице можете да направите без превише муке и труда, а обавезно их напуните сиром, сланином и младим луком јер су невероватно укусне.

КИФЛИЦЕ СА СИРОМ, СЛАНИНОМ И МЛАДИМ ЛУКОМ: Пециво савршеног укуса и мириса

Foto: Jutjub/Printskrin/Home Made Recipes

Састојци: 

  • 20 г квасца 
  • 2 кашичице шећера 
  • 1/2 л топлог млека 
  • 1 кг брашна 
  • 2 кашичице соли 
  • 1 чаша уља 

За пуњење:

  • 250 г фета сира 
  • 150 г сланине 
  • 2 везе младог лука

За премазивање:

  • 1 јаје 
  • сусам или ким 
  • 200 г путера 

Припрема:

У шерпи измрвите фета сир, па додајте сецкани млади лук, као и сецкану пропржену сланину. Све лепо сједините. У шерпи загрејте млеко, али немојте да сачекате да прокључа. Треба да буде топло. Затим га сипајте у посуду и додајте шећер, као и мрвљени квасац. Добро промешајте и покријте провидном фолијом, па оставите да се активира неких 10 минута. Затим  постепено додајте просејано брашно, со и сипајте уље. Умесите мекано тесто, па покријте провидном фолијом и оставите да надође неких сат времена. Након тога поделите тесто на 5 делова, па обликујте лоптице. Узмите једну лоптицу и развуците у облику круга. Остале лоптице покријте крпом. Затим исеците троуглове и нафилујте сиром са сланином и младим луком. Уролајте и поређајте на плех који сте обложили пек папиром. Премажите умућеним јајетом, па поспите сусамом или кимом. На сваку кифлицу ставите парче путера и пеците у загрејаној рерни на 250°С неких 20 минута, па извадите и оставите да упију путер.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ДОНЕО КОНАЧНУ ОДЛУКУ: Митровић открио где наставља каријеру (ВИДЕО)