СЛАНИ ШТАПИЋИ СА СИРОМ: Једноставни, фини и хрскави
Мекано тесто у комбинацији са сиром освојиће вас на први залогај. Леп изглед и још лепши укус су довољни разлози да се мало потрудите и ово пециво умесите сами.
Састојци:
За тесто:
- 750 г брашно тип 400
- 250 г маргарина
- 150 мл млека
- 150 мл воде
- 1 коцка (42 г) свежег квасца
- 4 кашике уља
- 2 јајета + 1 беланце (жуманце за премазивање)
- 1 кашика шећера
- 1 кашичица соли
За фил:
- 300 г сира (средње тврдоће)
- 50 г кајмака
- 1 јаје
Припрема:
Тесто: У загрејано млеко и воду додајте квасац, шећер, со, уље, јаја и са брашном замесите глатко тесто. Оставите да стоји покривено крпом 30 минута да надође. Премесите га и поделите на пет лоптица. Сваку растањите на дебљину од 0,5 цм, премажите маргарином и ставите једну преко друге. Растањите у облик правоугаоника. Фил: Сир, кајмак и јаја помешајте. Премажите тесто, преклопите напола по дужини тако да доњи део теста штрчи око 2 цм па ту ивицу пресавијте ка унутра. Исеците траке ширине 2 цм и увијте у спиралу, а један део спирала потом укруг да добијете ружицу. Поређајте у плех обложен пек-папиром, покријте крпом и оставите да надође 20 мин. Премажите умућеним жуманцетом и по жељи поспите сусамом. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени 25 минута. Готово пециво покријте сувом крпом и када одстоји 10 минута може се послужити.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт
НОВИ технолошки напредак током ратног времена спречиће озбиљније пробијање фронта дуж украјинско-руске границе до око 2027. године, изјавио је Валериј Залужни, бивши врховни командант Украјине и садашњи амбасадор у Уједињеном Краљевству, за „Украјинску правду“ у интервјуу објављеном 23. новембра.
23. 11. 2024. у 18:55
БРИТАНЦИ ОБЈАВИЛИ ЗАСТРАШУЈУЋУ МАПУ: "Орешник" може да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута (МАПА)
БРИТАНСКИ лист "Дејли мејл" оценио је да би балистичка ракета "орешник" могла да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута.
23. 11. 2024. у 15:58
ПОТПРЕДСЕДНИК САД УМРО ТОКОМ ОДНОСА: Био са 50 година млађом љубавницом, Бела кућа није знала како да саопшти вест о смрти
БИО ЈЕ то 27. јануар 1979. године. У 1 ујутро, портпарол породице Нелсона Рокфелера објавио је званичну изјаву за штампу. Бивши потпредседник преминуо је У 71 години живота раније те вечери.
22. 11. 2024. у 18:36
Коментари (0)