УСКРШЊЕ ПЕЦИВО У ОБЛИКУ ШАРГАРЕПЕ: Укућани неће одолети укусу, одмах ће нестати са трпезе

Новости онлине

02. 05. 2024. у 07:00

Ми вам предлажемо да за свечну ускршњу трпезу послужите пециво у облику шаргарепе које могу да направе и почетници у кухињи.

УСКРШЊЕ ПЕЦИВО У ОБЛИКУ ШАРГАРЕПЕ: Укућани неће одолети укусу, одмах ће нестати са трпезе

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 паковање лиснатог теста 
  • 10 шаргарепи 
  • 1 јаје 
  • 300 г крем сира 
  • 1 веза першуна 

Припрема:

Лиснато тесто одмрзните, па мало оклагијом развуците. Исеците на танке траке. Сваку шаргарепу ољуштите, па обмотајте траку од теста око шаргарепе. Поређајте на плех обложен пек папиром, па премажите умућеним јајетом. Пеците у загрејаној рерни на 200°С око 15 минута. 

Извадите шаргарепе из теста, па их изрендајте. Затим их додајте у крем сир, па посолите и промешајте. Све лепо сједините и напуните тесто. 

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

НЕВЕРОВАТНИ ПОПУСТИ ДО КРАЈА МЕСЕЦА! Не пропустите прилику за велику уштеду