ДОМАЋЕ КИФЛЕ ПУЊЕНЕ СВЕЖИМ ВОЋЕМ: Мекане и мирисне

Новости онлине

22. 04. 2024. у 07:00

Направите мекане кифле пуњене воћем које можете да једете и за доручак, вечеру, али и као ужину. Оно што је битно јесте да лепо умесите тесто како би кифле биле мекане.

ДОМАЋЕ КИФЛЕ ПУЊЕНЕ СВЕЖИМ ВОЋЕМ: Мекане и мирисне

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 50 мл топле воде
  • 9 г сувог квасца
  • 1 кашика + 70 г шећера
  • 250 мл топлог млека
  • 70 г путера
  • 650 г брашна
  • 3 јајета
  • 60 г киселе павлаке
  • 1 кашичица соли
  • 20 мл уља
  •  воће по избору
  • За премазивање:
  • 1 жуманце
  • 1 кашика млека

Припрема:

Помешајте топлу воду, квасац и једну равну кашику шећера, па добро сједините. Оставите неких 10 минута да се квасац активира. За то време истопите путер у топлом млеку, па додајте 100 г просејаног брашна и промешајте. У другој посуди умутите јаја, па додајте 70 г шећера и киселу павлаку и све добро сједините. У смесу са јајима додајте актвирани квасац и промешајте, па додајте охлађену смесу са брашно и сједините. Затим додајте преостало просејано брашно (550 г) и со и умесите тесто. На крају сипајте уље, још мало месите и покријте тесто провидном фолијом, па оставите да надође сат времена. 

Поделите тесто на 9 једнаких делова и обликујте лоптице. Затим их покријте и оставите да одстоје неких 10 минута. Лоптицу од теста мало прстима и оклагијом развуците у танак круг, па на средину ставите очишћено воће. Подигните крајеве и онда их спојте (као калцону да правите). Прстима лепо затворите. На исти начин обликујте кифле од свих лоптица од теста.

Поређајте кифле на плех обложен пек-папиром, па покријте и оставите да одстоје још 15 минута. Умутите жуманце са млеком, па премажите кифле и засеците сваку ножем. Направите 3 реза на кифли. Пеците у загрејаној рерни на 180°С око 20 минута. 

(стварукуса/мондо)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте

"БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ" Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте

АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп запретио је да ће укинути савезно финансирање факултетима, школама и универзитетима који омогућавају „незаконите протесте“.

04. 03. 2025. у 15:24

ТРЕБАЛО ЈЕ ЈА ДА ОДЕМ ПРЕ ЊЕГА: Ко је рођена сестра Саше Поповића? (ФОТО)

"ТРЕБАЛО ЈЕ ЈА ДА ОДЕМ ПРЕ ЊЕГА": Ко је рођена сестра Саше Поповића? (ФОТО)

САША Поповић, идејни творац и креативни директор Гранд продукције испраћен је данас на вечни починак. Рођена сестра Саше Поповића, иако у годинама и слабог здравља, дошла је на последњи испраћај брату, а на комеморацији је седела поред Сузане и њене деце.

06. 03. 2025. у 16:45

Коментари (0)