БЕЗ КВАСЦА И ЧЕКАЊА ДА НАРАСТУ: Брзинске погачице које се праве са коњаком
ПРОБАЈТЕ да направите погачице без квасца. Одличне су за брзи доручак или вечеру, а деца их могу понети сутрадан за ужину.
![БЕЗ КВАСЦА И ЧЕКАЊА ДА НАРАСТУ: Брзинске погачице које се праве са коњаком БЕЗ КВАСЦА И ЧЕКАЊА ДА НАРАСТУ: Брзинске погачице које се праве са коњаком](/data/images/2024-04-10/471309_shutterstock-1781882897_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г брашна
- 150 г путера
- 1 прашак за пециво
- 3 жуманцета
- 50 мл коњака
- 1 јаје
- 1 кашичица соли
- 100 г киселе павлаке
- млеко по потреби
- За премазивање:
- 1 жуманце
- ким или сусам
Припрема:
Помешајте брашно, путер исечен на листиће, прашак за пециво, јаје, жуманца, коњак и павлаку. Уз помоћ млека замесите глатко тесто, а млеко додајте мало-помало према потреби. Тесто оклагијом развијте на 2 цм дебљине. Чашом вадите погачице, премажите жуманцетом, поспите кимом или сусамом и пеците у загрејаној рерни на 200 степени 40-50 минута, односно док не добију смеђу боју.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ОСВОЈИЋЕ ВАС ОД ПРВОГ ЗАЛОГАЈА: НААН ХЛЕБ, долази из Индије, а хрскав и посебан ОСВОЈИЋЕ ВАС ОД ПРВОГ ЗАЛОГАЈА: НААН ХЛЕБ, долази из Индије, а хрскав и посебан](/data/images/2024-02-04/449595_shutterstock-506030158_t.jpg?time=1707380850)
ОСВОЈИЋЕ ВАС ОД ПРВОГ ЗАЛОГАЈА: НААН ХЛЕБ, долази из Индије, а хрскав и посебан
08. 02. 2024. у 09:00
![ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице](/data/images/2025-02-14/572847_tan2025-02-1414552027-0-1_kf.jpg?time=1739558680)
ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице
УЧЕСНИЦИ Минхенске безбедносне конференције слушали су говор потпредседника САД Џеј-Ди Венса готово без аплауза, показује снимак преноса његовог наступа на сајту Беле куће.
14. 02. 2025. у 17:34
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![ПОСЛЕ РАСКИДА: Брега песму Битанга и принцеза посветио чувеној ЛЕПОТИЦИ (ФОТО) ПОСЛЕ РАСКИДА: Брега песму Битанга и принцеза посветио чувеној ЛЕПОТИЦИ (ФОТО)](/data/images/2023-12-05/430074_71545-goran-bregovic-foto-ata-imagas-2-ig_kf.jpg?time=1739691266)
ПОСЛЕ РАСКИДА: Брега песму "Битанга и принцеза" посветио чувеној ЛЕПОТИЦИ (ФОТО)
БИЛИ су пар за којим су се сви окретали.
16. 02. 2025. у 08:34
Коментари (0)