ПИЦА ХЛЕБ СА БЕЛИМ ЛУКОМ И ПАРАДАЈЗОМ: Хрскав и сластан
Пица хлеб са белим луком и парадајзом је добар избор ако при руци немате коре за пицу, и одличан начин да се искористи стари хлеб од претходног дана.
Састојци:
- 790 г ољуштеног парадајза
- 2 кашике маслиновог уља
- 3 чена белог лука, ситно исецкана
- 2 кашике парадајз пасте
- 1 кашичица соли
- 1/2 кашичице сушеног оригана
- 1/4 кашичице пахуљица црвене паприке
- 280 г хлеба
- 125 г исецканог качкаваља
- 14 кришки феферона
- 2 кашике пармезана
- 1/2 кашичице млевене црвене паприке
Припрема:
За пица хлеб са белим луком и парадајзом у блендеру или процесору за храну измиксирајте парадајз у пире, док смеса не постане глатка. У великом тигању на средњој ватри загрејте уље. Додајте бели лук и кувајте, мешајући, док не замирише, око 30 секунди. Умешајте парадајз пасту и кувајте, непрестано мешајући, док не потамни, 1 до 2 минута. Додајте пире парадајз и 1 кашичицу соли. Пустите да проври на средње јакој ватри, а затим смањите топлоту на средње ниску и кувајте док се сос не згусне и смањи за отприлике једну трећину, 20 до 25 минута. Пробајте и по потреби зачините сољу. Оставите да се охлади на собној температури.
Загрејте рерну на 220°. На велики плех поређајте половине хлеба окренуте ка горе, а претходно их премажите белим луком. Пеците хлеб док се не загреје и не постане хрскав са стране и на дну, 9 до 11 минута. Сваку половину хлеба са белим луком премажите са сосом за пицу. На врх ставите моцарелу, затим фефероне и пармезан.
Пеците хлеб док се сир не запече и не порумени, 3 до 5 минута. Одозго ставите љуспице црвене паприке. Насеците и сервирајте. Уживајте у пица хлебу са белим луком и парадајзом.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОСВОЈИЋЕ ВАС ОД ПРВОГ ЗАЛОГАЈА: НААН ХЛЕБ, долази из Индије, а хрскав и посебан
08. 02. 2024. у 09:00
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)