ПИЦА ХЛЕБ СА БЕЛИМ ЛУКОМ И ПАРАДАЈЗОМ: Хрскав и сластан
Пица хлеб са белим луком и парадајзом је добар избор ако при руци немате коре за пицу, и одличан начин да се искористи стари хлеб од претходног дана.
Састојци:
- 790 г ољуштеног парадајза
- 2 кашике маслиновог уља
- 3 чена белог лука, ситно исецкана
- 2 кашике парадајз пасте
- 1 кашичица соли
- 1/2 кашичице сушеног оригана
- 1/4 кашичице пахуљица црвене паприке
- 280 г хлеба
- 125 г исецканог качкаваља
- 14 кришки феферона
- 2 кашике пармезана
- 1/2 кашичице млевене црвене паприке
Припрема:
За пица хлеб са белим луком и парадајзом у блендеру или процесору за храну измиксирајте парадајз у пире, док смеса не постане глатка. У великом тигању на средњој ватри загрејте уље. Додајте бели лук и кувајте, мешајући, док не замирише, око 30 секунди. Умешајте парадајз пасту и кувајте, непрестано мешајући, док не потамни, 1 до 2 минута. Додајте пире парадајз и 1 кашичицу соли. Пустите да проври на средње јакој ватри, а затим смањите топлоту на средње ниску и кувајте док се сос не згусне и смањи за отприлике једну трећину, 20 до 25 минута. Пробајте и по потреби зачините сољу. Оставите да се охлади на собној температури.
Загрејте рерну на 220°. На велики плех поређајте половине хлеба окренуте ка горе, а претходно их премажите белим луком. Пеците хлеб док се не загреје и не постане хрскав са стране и на дну, 9 до 11 минута. Сваку половину хлеба са белим луком премажите са сосом за пицу. На врх ставите моцарелу, затим фефероне и пармезан.
Пеците хлеб док се сир не запече и не порумени, 3 до 5 минута. Одозго ставите љуспице црвене паприке. Насеците и сервирајте. Уживајте у пица хлебу са белим луком и парадајзом.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОСВОЈИЋЕ ВАС ОД ПРВОГ ЗАЛОГАЈА: НААН ХЛЕБ, долази из Индије, а хрскав и посебан
08. 02. 2024. у 09:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СУСРЕТ МЕРКЕЛОВЕ И ТРАМПА Питао је за Путина, а папа јој рекао: "Савијај, савијај, савијај - али осигурај да не пукне"
ДОБАР део одломака се односи на састанак који је имала са Трампом у Белој кући у марту 2017.
21. 11. 2024. у 17:17
Коментари (0)