БОСАНСКА САВИЈАЧА: Бисер традиционалне кухиње, рецепт који ће вас одушевити и мирисом и укусом

Новости онлине

13. 04. 2024. у 07:00

Босанска савијача са сиром толико је укусна да ћете је хтети јести у свако доба дана.

БОСАНСКА САВИЈАЧА: Бисер традиционалне кухиње, рецепт који ће вас одушевити и мирисом и укусом

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • За коре:
  • 1 чаша млаке воде (250 мл)
  • 3 чаше глатког пшеничног брашна (750 г)
  • 1 дл уља
  • 1 кашичица морске соли  
  • За фил:
  • 600гр свежег сира,
  • 5 јаја,
  • 1 кисела павлака,
  • со, уље

Припрема:

У већој чинији помешати брашно са соли.
Додати млаку воду и уље па лагано рукама замесити глатко, мекано тесто. По потреби додати још мало брашна. Тесто поделити на три куглице, сваку премазати уљем, покрити чистом кухињском крпом па оставити 20 минута са стране.

Прву куглицу теста добро рукама притиснути (спљоштити), премазати кашичицом уља па преместити на стољњак. Рукама лагано почните развлачити тесто почевши од средине према крајевима.  

Прстима повлачите тесто од средине према себи све док не постане прозирно. Одрежите задебљане крајеве.

Када сте развукли тесто, премажите га с мало уља, преполовите тупим ножем по дужини па премажите с првим делом фила.

Са сваке стране теста помоћу стољњака  тесто заролајте, а затим сваку савијачу преместите у науљену тепсију те је завијте у спиралу.

Поступак поновите с остатком фила и кора.
Готову сирницу премажите с мало уља.
Ставите пећи у претходно загријану рерну на 200°Ц 40 минута. Када је пита готова премазати је павлаком па служити.                                                                                                       

(trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

АЛБАНЦИ У ПАНИЦИ: Нестају им људи на Косову и Метохији, подаци су драстични - у лажној држави и сами признају: Општи очај живота!