ПОСНЕ ЛИСНАТЕ КИФЛИЦЕ: Са пуњењем или без, ви бирате
Ово је један од оних посних рецепата за десетку.
Ако вам се једе тесто, а уједно имате и времена да се томе посветите и хоћете да имате шта да понесете на неки викенд излет, ево сјајне идеје – посне лиснате кифлице.
Састојци за посне лиснате кифлице:
500 г брашна
250 мл киселе воде
40 г свежег квасца
60 мл уља
50 г сецера у праху
1 ванилин шећер
1 кашичица соли
пола кесице прашка за пециво
125 г биљног маргарина
џем по избору
Припрема посних лиснатих кифлица:
У ванглу сипајте мало млаке киселе воде, измрвите квасац и додајте му шећер. То размутите, па ставите две кашичице брашна и оставите да квасац укисне. Сипајте остатак млаке киселе воде, уље, со, пола од припремљење количине брашна просејаног са прашком за пециво.
Мешајте варјачом, па додајте мало по мало остатак брашна. Смеса иде на радну површину да је добро умесите. Онда ћете одмах тесто поделити на шест јуфкица, које морају да одстоје 30 минута.
Маргарин извадите из фрижидера и поделите га на пет делова. Сваку јуфкицу развијте и на њу нарендати део маргарина, сем на последњу, па их слажите једну на другу. Оставите то све да одмара 15 минута, па онај де који је био доле окренути на горе.
Развуците то у један већи круг дебљине до 5 милиметара. Пресеците на четири дела, а сваки део на шест троуглова.
Сваки троугао намажите џемом по жељи и увијте у кифлицу. Ређајте у плех који сте премазали маргарином. Покријте крпом и оставите до сат времена да нарасту. Размутите воду и брашно, додајте мало соли и премажите надошле кифлице.
Ставите у загрејану рерну и пеците 20-так минута на 200Ц. Печене кифлице поново премажите растопљеним маргарином.
Пријатно!
(Она.рс)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СПРЕМИ СЕ ОЧАС ПОСЛА: Брза пита са спанаћем - Без брашна, идеална за све који имају проблем са глутеном
05. 04. 2024. у 07:00 >> 12:36
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (0)