ПИТА СА СОЈОМ, ПРАЗИЛУКОМ И ЦРНИМ ЛУКОМ: Неизоставни део посне трпезе, прсте да полижеш
Обогатите свој посни јеловник сјаjним рецептом за посну питу од готових кора. Надев је другачији од оног на који смо навикли јер се прави од соје. У надев иду празилук и црни лук, а сигурни смо да ће вам се укус допасти.
Састојци:
- 150 г соје у љуспицама
- 1 паковање кора за питу
- 3 струка празилука
- 3 главице црног лука
- со по укусу
- бибер по укусу
- 100 мл уља
- 100 мл воде
Припрема:
Најпре потопите соју у врелу воду и оставите да одстоји око 12-15 минута. Исецкајте празилук и црни лук, па их пропржите на мало уља док не омекшају. Додајте оцеђену соју и пржите још који минут. Додајте со и бибер по укусу. Три коре ставите у подмазан плех, попрскајте мешавином уља и воде, па поређајте по 2-3 кашикe фила. Радите тако до утрошка материјала. Последњи слој посне пите треба да буде кора и њу попрскајте. Пеците посну питу на 180°C док не порумени.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Како бити емоционално интелигентнији?
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЗДРАВА, УКУСНА И ТОПИ СЕ У УСТИМА: Пита од карфиола, која је одушевила милионе
15. 03. 2024. у 21:00
ЛАЖНА ПИТА СА ПОВРЋЕМ: Најукуснија пита без кора коју ћете редовно правити
29. 02. 2024. у 12:53
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)