ПИТА СА СОЈОМ, ПРАЗИЛУКОМ И ЦРНИМ ЛУКОМ: Неизоставни део посне трпезе, прсте да полижеш

Новости онлине

19. 03. 2024. у 07:00

Обогатите свој посни јеловник сјаjним рецептом за посну питу од готових кора. Надев је другачији од оног на који смо навикли јер се прави од соје. У надев иду празилук и црни лук, а сигурни смо да ће вам се укус допасти.

ПИТА СА СОЈОМ, ПРАЗИЛУКОМ И ЦРНИМ ЛУКОМ: Неизоставни део посне трпезе, прсте да полижеш

Foto: Bakina kuhinja

Састојци:

  • 150 г соје у љуспицама
  • 1 паковање кора за питу
  • 3 струка празилука
  • 3 главице црног лука
  • со по укусу
  • бибер по укусу
  • 100 мл уља
  • 100 мл воде

Припрема:

Најпре потопите соју у врелу воду и оставите да одстоји око 12-15 минута. Исецкајте празилук и црни лук, па их пропржите на мало уља док не омекшају. Додајте оцеђену соју и пржите још који минут. Додајте со и бибер по укусу. Три коре ставите у подмазан плех, попрскајте мешавином уља и воде, па поређајте по 2-3 кашикe фила. Радите тако до утрошка материјала. Последњи слој посне пите треба да буде кора и њу попрскајте. Пеците посну питу на 180°C док не порумени.

(Stvarukusa/mondo)


 

БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Како бити емоционално интелигентнији?

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ДОНЕО КОНАЧНУ ОДЛУКУ: Митровић открио где наставља каријеру (ВИДЕО)