ПИТА СА СОЈОМ, ПРАЗИЛУКОМ И ЦРНИМ ЛУКОМ: Неизоставни део посне трпезе, прсте да полижеш
Обогатите свој посни јеловник сјаjним рецептом за посну питу од готових кора. Надев је другачији од оног на који смо навикли јер се прави од соје. У надев иду празилук и црни лук, а сигурни смо да ће вам се укус допасти.
Састојци:
- 150 г соје у љуспицама
- 1 паковање кора за питу
- 3 струка празилука
- 3 главице црног лука
- со по укусу
- бибер по укусу
- 100 мл уља
- 100 мл воде
Припрема:
Најпре потопите соју у врелу воду и оставите да одстоји око 12-15 минута. Исецкајте празилук и црни лук, па их пропржите на мало уља док не омекшају. Додајте оцеђену соју и пржите још који минут. Додајте со и бибер по укусу. Три коре ставите у подмазан плех, попрскајте мешавином уља и воде, па поређајте по 2-3 кашикe фила. Радите тако до утрошка материјала. Последњи слој посне пите треба да буде кора и њу попрскајте. Пеците посну питу на 180°C док не порумени.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Како бити емоционално интелигентнији?
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЗДРАВА, УКУСНА И ТОПИ СЕ У УСТИМА: Пита од карфиола, која је одушевила милионе
15. 03. 2024. у 21:00
ЛАЖНА ПИТА СА ПОВРЋЕМ: Најукуснија пита без кора коју ћете редовно правити
29. 02. 2024. у 12:53
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)