ЗДРАВА, УКУСНА И ТОПИ СЕ У УСТИМА: Пита од карфиола, која је одушевила милионе
Карфиол је нискокалорична намирница богата минералима, аминокиселинама и протеинима. Идеалан спој са хрскавим тестом које се топи у устима.
Састојци:
- 1 средња главица карфиола
- 3 јајета
- 3 дл јогурта
- 50 мл уља
- око 350 г брашна
- 1 кесица прашка за пециво
- по укусу соли
- 1/2 кашичице соде бикарбоне
- 1 кашика свежег першуна
- 1 кашичица свеже мирођије
- 1/2 кашичице белог бибера
- 1 шаргарепа
- 150 г ћурећих прса
100 г качкаваља Припрема: Карфиол очистите, одвојите цветове, оперите и ставите у хладну воду да се кувају. Када вода прокључа, карфиол процедите, налијте новом, врућом водом, посолите и кувајте 10 минута од када вода поново прокључа.
Извадите га из воде и оставите да се мало прохлади. Укључите рерну на 220 степени С и док се рерна греје умутите јаја, посолите, додајте уље, јогурт, бибер, опран и исецкан першун и мирођију, изрендану шаргарепу и исецкана прса на коцкице. Све добро промешајте, па додајте просејано брашно помешано са прашком за пециво и содом бикароном. Тепсију пречника 30 цм премажите уљем и поспите брашном, или обложите папиром за печење, па изручите смесу. Преко поређајте цветове карфиола и благо их утиснуте у тесто. Пеците док не порумени (око 30 минута), а по потреби смањите температуру на 200 степени. Пред крај печења извадите питу и поспите комадићима или ренданим качкаваљем и оставите да се запече.
БОНУС ВИДЕО - ДР Новости: Када треба почети са анти-аге рутином
(Трпеза)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИТА СА ШЉИВАМА И ЧОКОЛАДОМ: Врло једноставна посластица, а тако укусна
12. 03. 2024. у 20:30
ОВАКВУ ДО САДА НИСТЕ ЈЕЛИ: Гибаница са сиром, хрскава кора и тесто меко као душа
07. 02. 2024. у 11:00
ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ "ОРЕШНИКА": Украјински истражитељи испитују остатке руске ракете (ФОТО)
УКРАЈИНСКИ истражитељи почели су да испитују остатке Орешника, нове руске балистичке ракете средњег домета, која је недавно употребљена у нападу на Дњепар, и представља најмоћније оружје употребљено у рату до сада.
24. 11. 2024. у 15:26
БРИТАНЦИ ОБЈАВИЛИ ЗАСТРАШУЈУЋУ МАПУ: "Орешник" може да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута (МАПА)
БРИТАНСКИ лист "Дејли мејл" оценио је да би балистичка ракета "орешник" могла да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута.
23. 11. 2024. у 15:58
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)