ЗДРАВА, УКУСНА И ТОПИ СЕ У УСТИМА: Пита од карфиола, која је одушевила милионе

Новости онлине

15. 03. 2024. у 21:00

Карфиол је нискокалорична намирница богата минералима, аминокиселинама и протеинима. Идеалан спој са хрскавим тестом које се топи у устима.

ЗДРАВА, УКУСНА И ТОПИ СЕ У УСТИМА: Пита од карфиола, која је одушевила милионе

Foto: Shoutterstock

Састојци:

  • 1 средња главица карфиола
  • 3 јајета
  • 3 дл јогурта
  • 50 мл уља
  • око 350 г брашна
  • 1 кесица прашка за пециво
  • по укусу соли
  • 1/2 кашичице соде бикарбоне
  • 1 кашика свежег першуна
  • 1 кашичица свеже мирођије
  • 1/2 кашичице белог бибера
  • 1 шаргарепа
  • 150 г ћурећих прса

  100 г качкаваља                                                                                                                              Припрема:                                                                                                                                   Карфиол очистите, одвојите цветове, оперите  и ставите у хладну воду да се кувају. Када вода прокључа, карфиол процедите, налијте новом, врућом водом, посолите и кувајте 10 минута од када вода поново прокључа.

Извадите га из воде и оставите да се мало прохлади. Укључите рерну на 220 степени С и док се рерна греје умутите јаја, посолите, додајте уље, јогурт, бибер, опран и исецкан першун и мирођију, изрендану шаргарепу и исецкана прса на коцкице. Све добро промешајте, па додајте просејано брашно помешано са прашком за пециво и содом бикароном. Тепсију пречника 30 цм премажите уљем и поспите брашном, или обложите папиром за печење, па изручите смесу. Преко поређајте цветове карфиола и благо их утиснуте у тесто. Пеците док не порумени (око 30 минута), а по потреби смањите температуру на 200 степени. Пред крај печења извадите питу и поспите комадићима или ренданим качкаваљем и оставите да се запече. 

БОНУС ВИДЕО - ДР Новости: Када треба почети са анти-аге рутином

(Трпеза)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ ОРЕШНИКА: Украјински истражитељи испитују остатке руске ракете (ФОТО)

ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ "ОРЕШНИКА": Украјински истражитељи испитују остатке руске ракете (ФОТО)

УКРАЈИНСКИ истражитељи почели су да испитују остатке Орешника, нове руске балистичке ракете средњег домета, која је недавно употребљена у нападу на Дњепар, и представља најмоћније оружје употребљено у рату до сада.

24. 11. 2024. у 15:26

Коментари (0)

СРБИ ЋЕ БИТИ ПОНОСНИ: Ево како се зове син Николе Јокића (ФОТО)