ПОРТОКАЛОПИТА: Традиционална грчка пита од поморанџе
Пита од поморанџе или Портокалопита је посластица коју често можете пронаћи у грчким посластичарницама. Припрема је веома једноставна и брза, а пита се верујте топи у устима.
Састојци:
- 500гр. коре за питу
- 5 јаја
- 200г. шећера
- 2 ванил шећера
- 2 веће поморанџе или 3 средње величине
- кора и сок од поморанџи
- 1 прашак за пециво
- 400г. киселог млека или гушћи јогурт 200мл.
- уље
ПРЕЛИВ:
200г. шећера 250мл. сока од исцеђених поморанџи
200мл. воде
1 штапић цимета
Пустите да прелив само прокључа.
Припрема:
Исцепкајте коре за питу на ситне делове и оставите их да се суше. Затим помешајте јаја и шећер, мешајте их миксером и након што добијете лепу пенасту мешавину додајте сок од поморанџе и рендану кору, уље, јогурт,ванил шећер. Наставите да мешате миксером све док смеса не буде уједначена, а потом додајте прашак за пециво.Сипајте овај фил у добоку чинију, а потом постепено додајте шакама цепану кору за питу и добро промешајте.Питу пеците у загрејаној рерни на 180 степени око 25 мин. Охлађену изрезати на парчиће и прелити хладним преливом. Преко можете додати шлаг крем или при служењу једну куглу сладоледа. Пријатно!
БОНУС ВИДЕО - ДР Новости: Када треба почети са анти-аге рутином
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОВАКВУ ДО САДА НИСТЕ ЈЕЛИ: Гибаница са сиром, хрскава кора и тесто меко као душа
07. 02. 2024. у 11:00
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)