КАКО ДА ИСПЕЧЕТЕ САВРШЕНУ ПРОЈУ? Испоштујте ове савете и више се никада неће мрвити, ни бити сува
АKO имате проблем са пројом која се мрви или је сува, послушајте следеће савете.
Уместо меког жутог користите грубо млевено бело кукурузно брашно
Грубо млевено кукурузно брашно јер оно садржи клицу и љуску, па ћете добити укус налик меканом хлебу од целог зрна.
Бело кукурузно брашно прави се од истих делова биљке као и жуто, али има финији и суптилнији укус.
Обавезно додајте и пшенично брашно
Оно је важно везиво без кога можете да добијете суву проју која ће се мрвити.
Додајте павлаку
Павлака омогућава "повезивање" свих састојака. Додајте и мало ваниле у праху да избегнете киселкаст укус.
Додајте мало мајонеза
Можете да ставите комадић путера на врх проје кад је извадите из рерне, или мало мајонеза, биће мека и неће се мрвити.
Пустите да проја одстоји пре печења
Обавезно оставите проју да одстоји бар 10 минута пре печења.
Сеците проју тек после 15 минута, никако одмах из рерне
Избегните сечење чим извадите проју из рерне. Важно је да сачекате, због средине проје која се најкасније испече, и да не би била сува.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ "ОРЕШНИКА": Украјински истражитељи испитују остатке руске ракете (ФОТО)
УКРАЈИНСКИ истражитељи почели су да испитују остатке Орешника, нове руске балистичке ракете средњег домета, која је недавно употребљена у нападу на Дњепар, и представља најмоћније оружје употребљено у рату до сада.
24. 11. 2024. у 15:26
БРИТАНЦИ ОБЈАВИЛИ ЗАСТРАШУЈУЋУ МАПУ: "Орешник" може да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута (МАПА)
БРИТАНСКИ лист "Дејли мејл" оценио је да би балистичка ракета "орешник" могла да стигне до било ког европског града за мање од 20 минута.
23. 11. 2024. у 15:58
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)