ЧАИЈЕ - ЧУВЕНО НИШКО ПЕЦИВО: Мекано тесто са надевом од сира
Чаије су чувено нишко пециво због ког се некада чекао ред у пекари. Подсећа на питу, али се прави од теста као за хлеб, а ово пециво се пуни надевом од сира.
Састојци:
- 700 г брашна
- 25 г квасца
- 150 мл уља
- 1/2 кашике соли
- 1 кашичица шећера
- 250 мл топле воде + мало млаке воде
- За надев:
- 300 г сира
- 2 јајета
- 8 кашика уља
Припрема:
Размутите квасац у млакој води, додајте шећер, па оставите неколико минута да се активира. Потом додајте со, уље и топлу воду. Постепено додајте брашно и замесите тесто за пециво. Оставите да одстоји око 45-60 минута покривено крпом. Потом премесите тесто. Одвојите руком мање лоптице теста и развуците их у тањи круг уз помоћ оклагије по површини посутој брашном. Премажите уљем и распоредите сир по сваком делу теста. Затворите руком ивице теста са сиром. Уролајте у облик пужа, па ређајте пециво по подмазаном плеху за печење. Оставите пециво на собној температури око 15-20 минута, па пеците на 200°Ц око 20 минута или док не порумене.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОВАКВУ ДО САДА НИСТЕ ЈЕЛИ: Гибаница са сиром, хрскава кора и тесто меко као душа
07. 02. 2024. у 11:00
ПИТА МАФИНИ СА СИРОМ: Спрема се брзо, за разна послужења (ВИДЕО)
11. 08. 2023. у 14:37
СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР ТРАМПУ ОД ПРЕДСЕДНИКА: То је наше и тако ће остати!
ПРЕДСЕДНИК Панаме Хосе Мулино поручио је да Панамски канал припада његовој држави и да око тога неће бити преговора.
23. 12. 2024. у 08:54
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
"СРЦЕ МОЈЕ, ДУШО МОЈА" Дајана грца у сузама због Жике, а он је грли: "Сетила сам се наше свадбе" (ВИДЕО)
"ЗАСЛУЖИО си да те загрлим и пољубим..."
23. 12. 2024. у 10:06
Коментари (0)