ЧАИЈЕ - ЧУВЕНО НИШКО ПЕЦИВО: Мекано тесто са надевом од сира

Новости онлине

05. 03. 2024. у 18:56

Чаије су чувено нишко пециво због ког се некада чекао ред у пекари. Подсећа на питу, али се прави од теста као за хлеб, а ово пециво се пуни надевом од сира.

ЧАИЈЕ - ЧУВЕНО НИШКО ПЕЦИВО: Мекано тесто са надевом од сира

Foto: Jutjub/Printskrin/Aurora Recepti

Састојци:

  • 700 г брашна
  • 25 г квасца
  • 150 мл уља
  • 1/2 кашике соли
  • 1 кашичица шећера
  • 250 мл топле воде + мало млаке воде 
  • За надев:
  • 300 г сира
  • 2 јајета
  • 8 кашика уља

Припрема:

Размутите квасац у млакој води, додајте шећер, па оставите неколико минута да се активира. Потом додајте со, уље и топлу воду. Постепено додајте брашно и замесите тесто за пециво. Оставите да одстоји око 45-60 минута покривено крпом. Потом премесите тесто. Одвојите руком мање лоптице теста и развуците их у тањи круг уз помоћ оклагије по површини посутој брашном. Премажите уљем и распоредите сир по сваком делу теста. Затворите руком ивице теста са сиром. Уролајте у облик пужа, па ређајте пециво по подмазаном плеху за печење. Оставите пециво на собној температури око 15-20 минута, па пеците на 200°Ц око 20 минута или док не порумене. 

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација Да смрадови оду добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".

09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН ФИЛМ, АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"

ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.

09. 03. 2025. у 18:32

Коментари (0)

НЕ РАЗМИШЉАМ О ПРВОМ МЕСТУ: Црна серија Александра Зверева се наставља и у Индијан Велсу