ХРСКАВЕ СПОЉА, ИЗНУТРА ПУНЕ ФИЛА: Припремите панцероте из рерне

Novosti online

25. 02. 2024. у 14:10

ИАКО се сматра да су оригиналне панцероте само оне које се прже у уљу, код нас се одомаћио овај начин припреме - у рерни. Ако ништа, мање су масне, а идеалне су за доручак, вечеру или ужину.

ХРСКАВЕ СПОЉА, ИЗНУТРА ПУНЕ ФИЛА: Припремите панцероте из рерне

Фото Shutterstock

Састојци:

 ЗА ТЕСТО:

* брашно, 250 г
* квасац, 1 коцкица
* вода, млака, 100 мл
* уље, 1 кашика
* со, 1/2 кашичице

 ЗА ФИЛ: 

* месо од свињског бута, 250 г

* маргарин, 30 г
* павлака, 1/2 чаше
* кечап, 2 кашике
* качкаваљ, 150 г
* першун, сецкан, 1 кашика
* со, по укусу
* бибер, по укусу

Припрема:

- Квасац растопите с млаком водом, кашиком уља и мало соли, па додајте брашно и умесите тесто. Оставите да одстоји сат времена да нарасте. Кад је тесто нарасло, кидајте лоптице и на равној површини развлачите кругове дебљине 5 мм, премажите их маргарином и кечапом, па на једну половину ставите свињски бут претходно зачињен, пропржен и исецкан на коцкице, а преко поспите коцкице качкаваља, додајте кашичицу павлаке и мало першуна. Пресавијте, тј. преклопите панцероте, а крајеве притисните виљушком како се не би отвориле током печења. Ставите их на плех претходно обложен пек-папиром и сваку панцероту премажите жуманцетом.

Пеците у рерни загрејаној на 200 степени око 20 минута.

(Супер рецепти)

БОНУС ВИДЕО:

ХИТ РЕЦЕПТ СА ПАЛАЧИНКАМА: Преукусна брза торта

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ДОНЕО КОНАЧНУ ОДЛУКУ: Митровић открио где наставља каријеру (ВИДЕО)