ХРСКАВЕ СПОЉА, ИЗНУТРА ПУНЕ ФИЛА: Припремите панцероте из рерне
ИАКО се сматра да су оригиналне панцероте само оне које се прже у уљу, код нас се одомаћио овај начин припреме - у рерни. Ако ништа, мање су масне, а идеалне су за доручак, вечеру или ужину.
Састојци:
ЗА ТЕСТО:
* брашно, 250 г
* квасац, 1 коцкица
* вода, млака, 100 мл
* уље, 1 кашика
* со, 1/2 кашичице
ЗА ФИЛ:
* месо од свињског бута, 250 г
* павлака, 1/2 чаше
* кечап, 2 кашике
* качкаваљ, 150 г
* першун, сецкан, 1 кашика
* со, по укусу
* бибер, по укусу
Припрема:
- Квасац растопите с млаком водом, кашиком уља и мало соли, па додајте брашно и умесите тесто. Оставите да одстоји сат времена да нарасте. Кад је тесто нарасло, кидајте лоптице и на равној површини развлачите кругове дебљине 5 мм, премажите их маргарином и кечапом, па на једну половину ставите свињски бут претходно зачињен, пропржен и исецкан на коцкице, а преко поспите коцкице качкаваља, додајте кашичицу павлаке и мало першуна. Пресавијте, тј. преклопите панцероте, а крајеве притисните виљушком како се не би отвориле током печења. Ставите их на плех претходно обложен пек-папиром и сваку панцероту премажите жуманцетом.
Пеците у рерни загрејаној на 200 степени око 20 минута.
(Супер рецепти)
БОНУС ВИДЕО:
ХИТ РЕЦЕПТ СА ПАЛАЧИНКАМА: Преукусна брза торта
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТРАДИЦИОНАЛНО ЈЕЛО ФРАНЦУСКЕ КУХИЊЕ: Cordon bleu, месо се лепи за прсте
14. 02. 2024. у 13:21
АКО ЖЕЛИТЕ ДА НАПРАВИТЕ УКУСАН ДОРУЧАК: Домаћа тортиља пуњена пршутом и сиром
12. 02. 2024. у 08:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
ДЕСИЛО СЕ ЧУДО: Кренули да му искључе сина са апарата, отац УЛЕТЕО СА ПИШТОЉЕМ у болницу (ВИДЕО)
ЛЕКАРИ су рекли да за њега више нема наде и наложили су да се искључи с апарата за одржавање виталних функција, али то његов отац није могао да дозволи, упркос томе што се младићева мајка, Пикерингова бивша супруга, сагласила са докторима.
21. 11. 2024. у 15:31
Коментари (0)