МЕКА ЈЕ И ПУНОГ УКУСА, А УЗ АЈВАР ЈОШ СОЧНИЈА: Рецепт за проју са кромпиром
ПРОЈА са кромпиром је једноставна за прављење, али врло мека и пуног укуса. Добра ствар је што састојке и количину можете прилагођавати по жељи.
![МЕКА ЈЕ И ПУНОГ УКУСА, А УЗ АЈВАР ЈОШ СОЧНИЈА: Рецепт за проју са кромпиром МЕКА ЈЕ И ПУНОГ УКУСА, А УЗ АЈВАР ЈОШ СОЧНИЈА: Рецепт за проју са кромпиром](/data/images/2024-01-05/440680_11177_fmob.jpg)
Фото Shutterstock
Проја са кромпиром је једна од варијација за прављење проје. Након печења буде мека, а кромпир јој даје пунији укус. Рецепт за проју са кромпиром је у овом случају са павлаком и ситним сиром. За већу количину дуплирајте смесу.
Потребно:
* 500 г кромпира
* 130 г паленте или кукурузног гриза
* 130 г брашна
* 60 мл уља
* 2 јајета
* 100 мл киселе павлаке или јогурта
* 125 г ситног сира
* со по укусу
* уље за подмазивање плеха
* 1/2 прашка за пециво
Рецепт за проју са кромпиром:
Корак 1
Припремите све састојке:
Све састојке за проју са кромпиром извадите и унапред припремите, како би били спремни за коришћење.
Корак 2
Припремите кромпир:
Да бисте направили проју са кромпиром прво ољуштите кромпире, ситно их исецкајте, кувајте пола сата и процедите. Након тога јаја умутите виљушком и у њих убаците, павлаку, со, брашно и паленту и добро промешајте. Након тога додајте ситан сир, уље и претходно скувани кромпир, а потом добро промешајте. Целу смешу ставите у тепсију која је претходно науљена, распоредите и пеците на 200 степени око пола сата.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице](/data/images/2025-02-14/572847_tan2025-02-1414552027-0-1_kf.jpg?time=1739558680)
ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице
УЧЕСНИЦИ Минхенске безбедносне конференције слушали су говор потпредседника САД Џеј-Ди Венса готово без аплауза, показује снимак преноса његовог наступа на сајту Беле куће.
14. 02. 2025. у 17:34
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![РАСКРИНКАО ЕСТРАДУ: Пронађена књига Саше Видића РАСКРИНКАО ЕСТРАДУ: Пронађена књига Саше Видића](/data/images/2023-04-24/343739_vidic_kf.jpg?time=1739703299)
РАСКРИНКАО ЕСТРАДУ: Пронађена књига Саше Видића
МОДНИ креатор Саша видић преминуо је 23. априла 2023. године. Радио је као стилиста многих личности, а са нкима је био толико близак да су му поверавали своје најинтимније тренутке из живота.
16. 02. 2025. у 11:54
Коментари (1)