ПРЕЛИВ ОД МЕДА ЗА САВРШЕН УКУС: Слана баклава са фета сиром
НЕОБИЧНА комбинација састојака ће свакога одушевити, слана баклава са фета сиром и медом се прави лако и брзо .
Некада се баклава служила само царевима и није знао свако да је направи. Ми вам доносимо сјајан рецпет за слану баклаву са фета сиром, медом и џемом. А нећете погрешити ако је послужите на слави или за празнике. Ову слану баклаву можете да напрвите и у посној верзији, само мрсне намирнице замените посним.
Потребно:
* 1 паковање кора за питу
* 230 г фета сира
* 200 г путера
* мало џема од смокви
* 3 кашике сецканог влашца
* 50 г кикирикија
* мед
Рецепт за слану баклаву са фета сиром:
Коре ређајте једну на другу и онда пресиците на пола. Једну половину вратите у кесу, а другу ћете користити. Сваку кору премажите истопљеним путером, сем последње. Последњу кору премажите џемом, па поспите сецканим кикирикијем, влашцем, па посолите и побиберите. Поређајте фету по дужини, али само на ивицу и уролајте. Исеците на мање парчиће и поређајте у калуп за мафине који сте претходно премазали истопљеним путером. Слану баклаву опет премажите истопљеним путером. Пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 20-25 минута. Врућу слану баклаву прелијте медом док је врућа.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
ДЕСИЛО СЕ ЧУДО: Кренули да му искључе сина са апарата, отац УЛЕТЕО СА ПИШТОЉЕМ у болницу (ВИДЕО)
ЛЕКАРИ су рекли да за њега више нема наде и наложили су да се искључи с апарата за одржавање виталних функција, али то његов отац није могао да дозволи, упркос томе што се младићева мајка, Пикерингова бивша супруга, сагласила са докторима.
21. 11. 2024. у 15:31
Коментари (0)