ГОТОВА ЗА 15 МИНУТА, ПРЕУКУСАН И ЈЕДНОСТАВАН РУЧАК: Посна паста са печуркама, за целу породицу

Novosti online

24. 12. 2023. у 11:36

КАДА немате времена, посна паста са печуракама је идеална опција за ручак .

ГОТОВА ЗА 15 МИНУТА, ПРЕУКУСАН И ЈЕДНОСТАВАН РУЧАК: Посна паста са печуркама, за целу породицу

Фото Shutterstock

Посна паста са печуркама је укусно јело које комбинује тестенину с богатом и ароматичном смесом шампињона, поврћа и зачина.

За додатни мирис и свежину, можете је посути свежим сецканим першуном пре послуживања. Паста са шампињонима је изврсна опција за све љубитеље укусних, биљних оброка.

Потребно:

* 1 паковање шпагета
* 2-3 кашике маслиновог уља
* 30 г путера
* 1 црни лук
* 2-3 чена белог лука
* 400 г печурака
* 240 мл бујона од поврћа
* 350 мл посне павлаке за кување
* 1 кашичица тимијана
* 1/4 кашичице мушкатног орашчиц́а
* 3-4 кашике сецканог першуна

Припрема:

Ставите шпагете да се кувају, а у међувремену истопите путер са маслиновим уље и додајте ситно сецкани црни лук. Пржите пар минута, а онда додајте и ситно сецкани бели лук.

После минут додајте сецкане печурке, посолите, побиберите и поспите тимијаном. Затим сипајте сипајте бујон, посну павлаку за кување, мало биљног сира и мускатни орашчић.

Када крене да ври додајте оцеђену тестенину и промешајте. Украсите першуном, пријатно!

(StvarUkusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
МАНАСТИР ОРГАНИЗУЈЕ ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ Док свет умире под Содомом и Гомором, отац Арсеније: Места су ограничена, неопходна резервација

МАНАСТИР ОРГАНИЗУЈЕ ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ Док свет умире под Содомом и Гомором, отац Арсеније: "Места су ограничена, неопходна резервација"

У СВЕТИЊИ надомак Мионице, "најлуђа ноћ" постаје прилика за духовну обнову и литургијско славље, далеко од греха и световних искушења, кроз молитву, причешће и смирење, док свет издише под теретом "греха, блуда и Содоме".

25. 11. 2024. у 14:11

Коментари (0)

ДОВОЉНО СЕ ИСПЛАКАО Дачићев емотиван говор Палми: Љут сам на Драгана - први пут! Ми смо рођена браћа, не прихватам крај