КАКО ДА НАПРАВИТЕ НАЈМЕКШУ ШТРУДЛУ? Уз овај рецепт постаћете стручњак за дизано тесто, а успева из прве
Да би штрудла била укусна и мекана веома је вазно да знате да замесите добро тесто.
Састојци:
За тесто:
- пола коцке квасца
- 300 мл топлог млека
- 100 г шећера
- 600 г глатког брашна
- 100 г свињске масти
- 1 јаје
Фил од ораха:
- 200 г млевених ораха
- 100 мл врућег млека
- 50 г шећера
Припрема:
У млако млеко измрвите квасац и додајте шећер. Оставите 10 минута да се запени. Додајте га у брашно помешано с осталим састојцима и замесите тесто. Поделите тесто на 4 лоптице па их покријте чистом кухињском крпом да се диже док правите фил. За фил помешајте све састојке. Сваку лоптицу теста разваљајте у правоугаони облик пола центиметра дебљине. Премажите филом, па тесто заролајте у облик штрудле. Ставите готове штрудле на плех обложен пек папиром. Направите мало размак између јер ће порасти током печења. Покријте их крпом и оставите да се дижу око сат времена пре печења. Пеку се у загрејаној рерни на 180 степени око 45 минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)