ЗАЛИВЕНА ПИТА: Ручак којем не може да одоли ни млади ни стари

04. 09. 2023. у 17:00

Пита са младим луком и сиром је издашна и преукусна - савршена за један калоричан оброк

ЗАЛИВЕНА ПИТА: Ручак којем не може да одоли ни млади ни стари

Foto: Jutjub/Printskrin/Летина кухиња

Потребно за тесто:

  • 500 грама брашна
  • 1 прашак за пециво
  • Со
  • 75 мл уља
  • 200 мл млека
  • 2 јаја

Фил:

  • 2 јаја
  • 200 грама тврдог сира
  • 200 грама ситног сира
  • со
  • млади лук
  • 100 мл растопљеног путера

За заливање:

 
  • 200 мл млека

Припрема: Направите тесто од брашна, млека, прашка за пециво и јаја. Када умесите тесто разваљајте на 3 јуфке, сваку јуфку развијте у ролат па исеците на мање лоптице. Оставите да се тесто одмори око 10 минута. Потом сваку лоптицу развијте што тање и наслажите преко оних претходних.

 

Фил направите тако што ћете тврди стир да изрендате, а потом му додате ситни сир, јаја, млади лук, со и зачин по жељи.

 

У подмазан плех ставите прво тесто, а потом маслац, па фил, па тесто, па маслац, па фил па тесто. Исеците питу на коцке и пеците је на 180 степени Целзијуса око 45 минута. Извадите је из рерне, залијте млеком па вратите у рерну на око 15 минута.

Уживајте.

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (0)

ВЕДРАНА РУДАН САОПШТИЛА ДА УМИРЕ: Потресна објава хрватске списатељице