ЗАЛИВЕНА ПИТА: Ручак којем не може да одоли ни млади ни стари
Пита са младим луком и сиром је издашна и преукусна - савршена за један калоричан оброк
Потребно за тесто:
- 500 грама брашна
- 1 прашак за пециво
- Со
- 75 мл уља
- 200 мл млека
- 2 јаја
Фил:
- 2 јаја
- 200 грама тврдог сира
- 200 грама ситног сира
- со
- млади лук
- 100 мл растопљеног путера
За заливање:
- 200 мл млека
Припрема: Направите тесто од брашна, млека, прашка за пециво и јаја. Када умесите тесто разваљајте на 3 јуфке, сваку јуфку развијте у ролат па исеците на мање лоптице. Оставите да се тесто одмори око 10 минута. Потом сваку лоптицу развијте што тање и наслажите преко оних претходних.
Фил направите тако што ћете тврди стир да изрендате, а потом му додате ситни сир, јаја, млади лук, со и зачин по жељи.
У подмазан плех ставите прво тесто, а потом маслац, па фил, па тесто, па маслац, па фил па тесто. Исеците питу на коцке и пеците је на 180 степени Целзијуса око 45 минута. Извадите је из рерне, залијте млеком па вратите у рерну на око 15 минута.
Уживајте.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВЕДРАНА РУДАН САОПШТИЛА ДА УМИРЕ: Потресна објава хрватске списатељице
ХРВАТСКА списатељица Ведрана Рудан месецима се бори с канцером, а сада је објавила тужну колумну у којој је саопштила "да умире".
15. 01. 2025. у 10:17
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)