РЕЦЕПТ ЗА ПРАВЕ СРПСКЕ КРОФНЕ НАШИХ БАКА: Никад лепше и ваздушастије нисте пробали - тајна је у једном састојку

17. 08. 2023. у 15:56

Крофне су омиљена посластица многима од нас, те вам доносимо најбољи рецепт наших старих за њих.

РЕЦЕПТ ЗА ПРАВЕ СРПСКЕ КРОФНЕ НАШИХ БАКА: Никад лепше и ваздушастије нисте пробали - тајна је у једном састојку

Foto: Jutjub/Printskrin/Šta za ručak?

Састојци:

  • 250 мл млека
  • 20 г квасца
  • 1 жуманце
  • 1 кашика масти
  • 2 кашике шећера
  • 1/2 касицице соли
  • корица лимуна
  • око 500 г брашна

Припрема:

Млеко загрејте, па додајте издробљени квасац. Лепо растворите, па оставите пет минута да се активира. Добро умутите маст са шећером, па додајте жуманце, рендану кору лимуна, со, млеко и на крају умешајте брашно. Умесите глатко тесто и покријте крпом, па оставите да одмори неких 40 минута, пише Ствар укуса.

Ставите тесто на побрашњену површину и развуците га на неких 7-8 мм дебљине. Калупом или чашом вадите крофне и ређајте их на плех обложен пек папиром. Покријте и оставите да одмори још 15 минута. Загрејте уље, али не превише како крофне не би изгореле. Спустите их и поклопите, па када их окренете пржите без поклопца. Готове уваљајте у прах шећер.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ДА СЕ ЗНА КО ЈЕ ШАМПИОН: Ново злато за Дамира Микеца