НАЈВАЗДУШАСТИЈЕ ПОСНЕ МЕКИКЕ КОЈЕ СТЕ ИКАДА ПРОБАЛИ: Готове су за 15 минута
Рецепт за посне мекике обавезно запишите, идеалан је за дане поста. Сигурни смо да су ово најваздушастије мекике које сте икада пробали! Остају свеже чак неколико дана, а праве се за свега 15-ак минута.
Потребни састојци:
- 400 г брашна
- 200 г топле воде
- 2 супене кашике уља
- 1 супена кашика шећера
- 1 кашичица соли
- 20 г свежег квасца
- уље за пржење
У половини топле воде растворите квасац и шећер, додајте једну супену кашику брашна и промешајте. Оставите на топлом да надође. У посуди просејте брашно и додајте со и уље. Додајте надошао квасац и промешајте, замесите меко и глатко тесто. Увијте тесто у стреч фолију и оставите на топлом да надође, да се увећа 3-4 пута.
На брашном посуту радну површину ставите тесто, немојте га месити поново. Развијте кору дебљине 7-8 цм, исеците ножем на коцкице или правоугаонике и пржите у претходно угрејаном уљу, на тихој ватри. Готове мекике поређајте на убрус да оцедите вишак масти, сервирајте топле.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУСИ СЕ КУНУ У ОВАЈ РЕЦЕПТ: Најбољи уштипци од 4 састојака - готови за 15 минута
08. 08. 2023. у 17:09
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
ДЕСИЛО СЕ ЧУДО: Кренули да му искључе сина са апарата, отац УЛЕТЕО СА ПИШТОЉЕМ у болницу (ВИДЕО)
ЛЕКАРИ су рекли да за њега више нема наде и наложили су да се искључи с апарата за одржавање виталних функција, али то његов отац није могао да дозволи, упркос томе што се младићева мајка, Пикерингова бивша супруга, сагласила са докторима.
21. 11. 2024. у 15:31
Коментари (0)